Frits van Eerd

VEGHEL | De FIOD-inval bij Frits van Eerd vorige week dinsdag sloeg in als een bom. De Jumbo-topman is verdachte in een witwasonderzoek. Hij zat zelfs een aantal dagen in de cel. Hoe dit gaat aflopen is onbekend. Het is ook nog niet duidelijk waar Van Eerd van wordt verdacht. Een korte terugblik op een, zeker voor Van Eerd, roerige week.

Dinsdag 13 september:
De FIOD en de politie vallen dinsdagochtend de woning van Jumbo-topman Frits van Eerd binnen. Het is niet bekend wat er precies aan de hand is. In totaal worden er negen mensen aangehouden.

Woensdag 14 september:
De geruchten over de aanhouding van Van Eerd blijken te kloppen. Het FD meldt als eerste dat Van Eerd de nacht van dinsdag op woensdag heeft doorgebracht in de cel. De Jumbo-topman is aangehouden tijdens een doorzoeking bij hem thuis in Heeswijk-Dinther. De Jumbo wil niet reageren op de situatie.

Donderdag 15 september:
In het onderzoek naar witwassen en btw-fraude heeft het OM donderdag één verdachte heengezonden. Van Eerd blijft vastzitten al wil het OM dat officieel niet bevestigen. Van Eerd mag ondertussen alleen met zijn advocaat praten. Jumbo reageert donderdagavond laat: "De verhoren zijn op dit moment nog niet afgerond. In het kader van het onderzoek worden ook vragen gesteld aan Van Eerd. Gedurende zijn afwezigheid is de dagelijkse bedrijfsvoering van Jumbo gewaarborgd door het directieteam."

Vrijdag 16 september:
De rechter beslist dat de inverzekeringstelling van Van Eerd met maximaal drie dagen wordt verlengd.

Zondag 18 september:
Van Eerd is vrijgelaten, maar blijft verdachte. Jumbo spreekt van een 'heftige periode'. "We zijn blij te kunnen melden dat Frits weer bij zijn familie is. Hij blijft onderdeel van het onderzoek”, laten ze weten. Jumbo komt 'binnenkort met meer info'.