Vervolg van de voorpagina.

De drie inzittenden van de vluchtende auto zijn aangehouden op verdenking van onder meer de inbraak in de auto in Uden en heling van de vluchtauto en kentekenplaten. Het gaat om twee mannen uit Helmond (50 en 46 jaar) en een man uit Liessel (44). Zij bleken alle drie gewond te zijn geraakt tijdens de aanrijding en zijn overgebracht naar het ziekenhuis.

Vervolgonderzoek
"Wij onderzoeken alle zaken van dit incident (zoals onder meer de inbraak, aanrijding en gestolen auto) grondig. Onze specialisten van de Verkeersongevallenanalyse doen uitgebreid sporenonderzoek om de toedracht van de aanrijding te verhelderen. De verdachten uit Helmond (46) en Liessel (44) zijn ernstig gewond geraakt tijdens de aanrijding. Zij zijn wel aanspreekbaar, maar liggen momenteel nog in het ziekenhuis. De 50-jarige verdachte uit Helmond liep lichte verwondingen op en is na controle en behandeling in het ziekenhuis overgedragen aan de politie voor verder onderzoek. Hij is verhoord”, aldus de politie.

Poging tot doodslag
De witte auto is in de nacht van zondag op maandag gestolen in Tilburg. Ook de kentekenplaten zijn gestolen. De diefstal van de kentekenplaten vond plaats in Bakel, ook in diezelfde nacht. Tegen de 46-jarige Helmondenaar, de vermoedelijke bestuurder van de vluchtauto, wordt ook een dossier opgemaakt voor het weigeren van een blaastest en bloedproef en het rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs. De politieagenten waar de auto van de verdachten op is ingereden deden aangifte van poging tot doodslag en/of zware mishandeling.


Terugblik politie
Oost-Brabant

REGIO | 2021 was een bewogen jaar met mooie resultaten voor de politie in Oost-Brabant. Dat werd donderdag bekendgemaakt door de regionale driehoek.

Politiechef Wilbert Paulissen noemde in Oost-Brabant de avondklokrellen in Eindhoven en Den Bosch als dieptepunt. “Demonstreren is natuurlijk een grondrecht en daar staan we als politie ook pal voor. Het stelt ons echter wel voor een aantal dilemma’s. Door de forse inzet die we plegen om de openbare orde te handhaven, blijven andere taken soms liggen. Bovendien gaat de toegenomen agressie mijn collega’s ook niet in de koude kleren zitten.” Paulissen maakte meerdere resultaten bekend over afgelopen jaar. Zo kreeg de politie door het kraken van berichtendiensten als Encrochat, Sky-ECC en ANOM de beschikking over een schat aan informatie. “Daarvan maken we ook in Oost-Brabant dankbaar gebruik. Zo hebben we enkele grote criminele netwerken die zich bezig hielden met de internationale handel in en productie van synthetische drugs weten te ontmantelen. En er ligt nog voldoende om hier het komende jaar mee door te gaan."

Woninginbraken
Het aantal woninginbraken in 2021 daalde van 2528 naar 2072. 6,9 procent is opgelost. Het aantal straatroven daalde van 116 naar 83, waarbij 27,7 procent is opgelost. Het aantal overvallen namen af van 64 naar 30. 43,3 procent van de zaken werd opgelost. 26 grote onderzoeken op het gebied van cybercrime werd afgerond.