Politieachtervolging na auto-inbraak in Uden

UDEN/VEGHEL | De politie hield maandagavond drie mannen (50, 46 en 44) aan na een achtervolging vanuit Uden. De verdachten reden rond in een gestolen auto. Zij worden onder meer verdacht van het inrijden op politieagenten tijdens de achtervolging én een poging tot inbraak in een auto. De achtervolging ontstond nadat drie verdachten in een auto wegreden toen zij op heterdaad werden betrapt bij een auto-inbraak aan het Beatrixhof in Uden.

De melder zag een aantal mannen bij een auto staan én dat een van hen vermoedelijk een slijptol vasthield. Ook zag deze getuige dat de mannen vervolgens in een witte auto stapten en wegreden richting de Udense Wilhelminastraat. Een eenheid van de politie reageerde op deze melding en duidelijke informatie. Enkele ogenblikken na uitgifte van de melding zagen de politieagenten dan ook een witte auto met drie inzittenden voor zich rijden op de Wilhelminastraat. De witte auto reageerde niet op stoptekens van de politie en vluchtte weg richting de A50. De politieagenten zetten vervolgens de achtervolging in. “Tijdens de achtervolging, die zich tot in Veghel voortzette, zagen de agenten dat de vluchtende auto de maximaal toegestane snelheidslimiet herhaaldelijk overschreed en verkeersovertredingen pleegde zoals inhalen over een doorgetrokken streep en het rijden over een verdrijvingsvlak”, meldt de politie.

Einde achtervolging
De achtervolging eindigde in Veghel toen de bestuurder van de gestolen auto de macht over het stuur verloor en tegen een boom aan botste. Een van de achtervolgende politieauto's kon de auto van de verdachten maar net ontwijken en schampte een boom en kwam vervolgens tot stilstand in een voortuin. De drie verdachten zijn met licht tot zwaar letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De agenten bleven ongedeerd.

Lees meer op pagina 6.