Nieuw logo HV Helios 72

UDEN | Handbalvereniging Helios 72 heeft tijdens haar online nieuwjaarsreceptie haar nieuwe logo gepresenteerd. De zon in het logo, zoals deze ook in het logo stond toen de vereniging werd opgericht, is terug van weggeweest.

De nieuwjaarsreceptie zou de start van het jubileumjaar 2022 inluiden, want dit jaar bestaat de Udense handbalvereniging 50 jaar. Om toch iets ludieks te doen, organiseerde het bestuur van HV Helios 72 een online muziek- en fotobingo als alternatief. Rond de 60 leden deden mee. Voorafgaand aan de bingo konden zij allemaal een ‘goodie bag’ ophalen, waarin naast snacks en de bingokaarten ook een doosje met daarop in grote rode letters ‘do not open’ zat.

Logo
De drie razende reporters van deze middag stonden na het welkomswoordje op de stoep bij Clem van Lamoen. Hij had als oudste huidig lid de eer om het doosje als eerste te openen en het nieuwe logo te onthullen. In het doosje troffen alle leden een stickervel aan met het nieuwe logo, een kaart met een groet van het bestuur en een logo van chocolade. In 1972 is de handbalvereniging vernoemd naar de Griekse zonnegod: Helios. Het logo bestond toen uit een gele zon, die als embleem op alle wedstrijdshirts met naald en draad bevestigd werd. In de loop van de jaren is deze zon van het shirt verdwenen. Later werd het logo aangepast naar een stuiterende bal. Maar nu, in het jubileumjaar, wordt de zon weer teruggebracht in het logo. Het komende jaar worden er nog allerlei activiteiten georganiseerd om het jubileum te vieren, met onder meer in oktober het jubileumfeest waarvoor ook oud-leden uitgenodigd worden.