Marga helpt je met runningtherapie bij verschillende klachten.
Marga helpt je met runningtherapie bij verschillende klachten. Foto:

Weer lekker in je vel met runningtherapie

BOEKEL | In deze coronatijd neemt de aandacht voor de mentale en fysieke gezondheid steeds meer toe. Dit geldt zeker ook voor werknemers die door alle beperkingen kampen met meer stress en burn-out klachten. Marga van Stiphout uit Boekel levert, met haar bedrijf 'RunFitt Marga', een bijdrage aan het verminderen van deze klachten. 

Marga heeft een passie voor hardlopen en heeft zelf ervaren dat hardlopen helpt om je beter en fitter te voelen. Met runningtherapie helpt zij nu andere om zich vitaler en beter te voelen. Hardlopers weten het al lang. Hardlopen is goed voor je conditie én je stemming. Het maakt je blij. Ook is het wetenschappelijk bewezen dat een rustige (duur)loop goed is voor lichaam en geest. 

Wat is runningtherapie?
Met runningtherapie ga je onder individuele begeleiding of in kleine groepen rustig hardlopen. Het is een behandelvorm voor mensen met allerlei klachten; hierbij moet je denken aan somberheid, depressies, stress, burn-outklachen, overgewicht, lusteloosheid of een verminderde lichamelijke conditie. Het wordt ook ingezet bij mensen die het moeilijk vinden om op eigen kracht in beweging te komen. De beweging van het lichaam zorgt ervoor dat alles gaat bewegen. Niet alleen fysiek maar ook mentaal. Het resultaat is dus dat je conditie verbetert maar ook dat je rust in het hoofd krijgt. Je gaat beter slapen, bent minder somber en je zult actiever in het leven staan. Kortom je gaat je beter voelen! Bij runningtherapie hoef je geen ervaring te hebben met hardlopen. Het is voor iedereen mogelijk. Wel heb je hardloopschoenen en makkelijk zittende kleding nodig.

Vergoeding
Sommige zorgverzekeraars vergoeden runningtherapie. Ontvang je een PGB, dan kan deze therapie mogelijk worden betaald uit dit budget. Ben je (deels) arbeidsongeschikt of heb je te kampen met een burn-out dan is de werkgever wellicht bereid om bij te dragen aan de kosten als onderdeel van het re-integratieplan.

Meer weten
Wil je meer weten over runningtherapie? Neem dan een kijkje op de website van RunFitt Marga of neem contact op met Marga van Stiphout via info@runfittmarga.nl of telefoonnummer 06 30 95 86 25.


Tickets 7th Sunday Festival in verkoop

ERP | Het is tijd om vooruit te kijken en positief te zijn over een zomer vol festivals. Par-T, organisator van onder andere 7th Sunday Festival en Harmony of Hardcore kan niet wachten om hun bezoekers weer te mogen ontvangen met Pinksteren.

Voor beide festivals zijn al heel veel tickets verkocht, omdat veel bezoekers van de festivals hebben gekozen om hun tickets te houden en niet te refunden. Sinds afgelopen weekend is de kaartverkoop van beide festivals gestart. Bezoekers kunnen enkel nog deze week een festivalticket kopen voor hetzelfde bedrag als waarvoor de tickets vorig jaar aangeboden werden. Meer informatie op: www.harmonyofhardcore.nl en www.7thsunday.nl.