De mannen van Festilent en SIOL in actie zondag. (foto: Gerno de Haas)

Festilent weet met veel
energie te winnen van SIOL

ZEELAND | Festilent stond zondag na 20 minuten al met 0-2 voor bij SIOL. Hidde van Dongen opende de score vanaf elf meter nadat Daan van Son was neergehaald na een goede actie. Een eigen goal leverde de 0-2 op.

Voor rust bracht Djavano Amanupunnjo de spanning terug met de aansluitingstreffer.
In de tweede helft moest SIOL met tien man verder na en rode kaart, waardoor er ruimte kwam voor Festilent. Pas in de 83ste minuut profiteerden de Zeelanders daarvan. Bram Geurts maakte de bevrijdende 1-3. Trainer Tom Jacobs: “We hebben goed gespeeld. De jongens legden veel energie in de wedstrijd en hebben verdiend gewonnen. We verzuimden wel om meer goals te maken maar dat mag de pret niet drukken.”

Volkel speelt
pas laat gelijk

VOLKEL | Vorige week was het Volkel dat op de valreep met een punt ging lopen in Venhorst, zondag waren het de bezoekers uit Helvoirt die dat overkwam.

In de 13e minuut nam de thuisclub de leiding door een treffer van Jarni Reijnen die een voorzet van Thijmen de Ruijter binnen werkte: 1-0. Zeker nog twee dikke kansen die onbenut bleven op de Eeuwsels, maar er werd gerust met de 1-0 verkregen voorsprong. Na rust ebde de wedstrijd wat weg, maar ondanks dat liet Volkel het qua afronding afweten. In de slotfase waren het de gasten die met ‘lange halen vroeg thuis' voetbal de veste van Volkel bestookte. In de 90e minuut viel alsnog de gelijkmaker.