DAW komt niet tot scoren

SCHAIJK | Tussen CHC en DAW werd het in de eerste helft een gelijk opgaande strijd. CHC maakte het verschil met twee individuele acties van klasse speler Hassan.

In de tweede helft gaf de eerste twintig minuten een sterker DAW met twee dikke kansen op de 2-1. Jacco van der Heijden en Mark Megens kwamen hier helaas voor DAW niet tot scoren. Hierna namen de bezoekers uit Schaijk meer risico en kwam er ruimte voor CHC en een paar mogelijkheden. Trainer Rob van der Ven: “Wesley Meeuwsen en Younes Hadouir moet je die kansen niet geven. Om die reden liepen ze uit naar een iets wat geflatteerde, maar wel terechte overwinning”, aldus de trainer van DAW Schaijk.

FC Uden onderuit

UDEN | Astrantia wipte zondag over FC Uden en DWSH’18 heen naar plek drie door thuis met 1-0 te winnen van VCA.

Juul Hermsen kroonde zich tot matchwinner, mede omdat Jan Janssen namens Astrantia een penalty miste. “VCA speelde een prima wedstrijd tegen ons. We hebben best wel wat kansen weggegeven, maar in de slotfase hadden we uit moeten lopen”, vond Patrick Pothuizen van Astrantia, die tot zijn grote genoegen zal hebben gezien dat FC Uden verrassend verloor van Elsendorp. De enige goal op De Vlasakker viel kort na rust: 0-1. MVC bleef op twee punten van HBV door bij Odiliapeel met 0-3 te winnen. “We hebben een paar kansen gehad en goed gespeeld. Na rust raakten we zelfs de paal. Maar eerlijk, we waren de mindere ploeg en hebben geen kans op winst gehad”, erkende Danny Claassen van Odiliapeel.

SIS Schoonmaak
overtuigend naar finales

UDEN | In zowel de play offs van de biljartcompetitie als de beker heeft SIS Schoonmaak zich geplaatst voor de finales. Afgelopen weekend werden twee competitiewedstrijden en een bekerwedstrijd overtuigend gewonnen en van 8 tot en met 11 juni speelt SIS in Berlicum de bekerfinale. De play off wordt gespeeld tegen de winnaar van de nummer 2 en 3. De datum hiervan is nog niet bekend.

In Hoeven werd zaterdag gespeeld tegen Dekker keukens en Eddy Merckx won met 40-32 van de turk Tasdemir. Jean van Erp ging hard onderuit tegen Valentijn 29-40. Van der Spoel had geen kind aan de Belg Leys 40-13. Burgman maakte 13 caramboles in de laatste 3 beurten en wist een gelijk spel te behalen 40-40. De bekerwedstrijd op zaterdagavond werd simpel gewonnen met 8-0. Jaspers, Merckx, Van Erp wonnen met 2-1 in sets, Martien van der Spoel met 3-0. Hiermee werd de plaats in de bekerfinale veilig gesteld. Zondag de laatste wedstrijd van de competitie in Uden tegen J&F uit Den Haag. Jean van Erp uit Heeswijk-Dinther won van Barry van Beers met het hoogste daggemiddelde van 2.222. Stand 40-22. Martien van der Spoel keek in het begin tegen een grote achterstand aan tegen Herman van Daalen, 0-14. Gestaag en rustig bouwde Martien aan zijn punten en na de pauze sloeg hij toe met onder andere een serie van 12. Stand 40-27. In de wedstrijd van Raimond Burgman tegen de wereldkampioen dames Therese Klompenhouwer ging de strijd gelijk op tot 37-37. Na een zenuwachtig slot trok Burgman aan het langste eind 40-37. De laatste wedstrijd won De Haagse Tovenaar Jeffrey Jorissen van Belg Eddy Merckx, 34-40.