UDI'19 wacht belangrijke uitwedstrijd in Nuenen

UDEN | UDI'19/CSU speelt woensdagavond (vanavond) de belangrijke uitwedstrijd tegen Nuenen. De wedstrijd tegen de huidige nummer zes van de ranglijst is een scherprechter voor de slotfase van het seizoen waarin de 'prijzen' worden verdeeld. Met het oog op de nacompetitie is winst gewenst, want Nuenen kan dan van het lijstje kanshebbers worden geschrapt.

UDI'19 kampte de voorbije weken met veel fysiek ongemak. Een weekje vrij, zoals afgelopen zondag, is dan erg fijn. Trainer Lodewijk de Kruif zal hopen dat hij tegen Nuenen weer kan beschikken over de sterkhouders Roald van Hout en Dennis Janssen, spelers die de klappen van de zweep kennen en vooral het verschil maken. Voordeel voor De Kruif is wel dat spits Jeroen Schoonhoven al het hele seizoen in goeden doen is.

Plek vier vasthouden
Aangezien OJC zo goed als zeker de periodetitel pakt, is het zaak voor UDI'19 om in ieder geval plek vier vast te houden.
Die klassering betekent (net als plek drie) nacompetitievoetbal, omdat ook kampioen Baronie een periodetitel heeft. UDI'19 zou bij eventuele kwalificatie op 9 en 12 juni een tegenstander treffen uit de Hoofdklasse A (zondag).
Overigens is ook plek drie nog een mogelijkheid, want Orion bevindt zich slechts een puntje boven de Udenaren. De Tricolores staan zelf twee punten boven Halsteren en vier boven Nuenen, maar die ploeg heeft een wedstrijd minder gespeeld. Winst is dus gewenst, verlies is dodelijk!
De wedstrijd tussen Nuenen en UDI’19 is woensdag 18 mei om 20.00 uur op sportpark De Oude Landen in Nuenen. De heenwedstrijd eindigde in een 1-0 overwinning voor de Udense ploeg, die hierna nog Longa’30 (29 mei) en Juliana’31 (6 juni) treft.


Inschrijving Intersport Voetbaldagen verlengd

UDEN | De inschrijfperiode voor de Intersport Voetbaldagen op de velden van UDI'19, van dinsdag 30 augustus tot en met vrijdag 2 september, is verlengd tot en met maandag 6 juni.

Tijdens de voetbaldagen leren deelnemers nieuwe, uitdagende voetbal- en spelvormen, van enthousiaste jonge en ook ervaren trainers. Elke deelnemer krijgt een tenue en een certificaat. Deelname is mogelijk voor alle O8 t/m O15 spelers en speelsters die lid zijn van een voetbalvereniging. Kosten voor deelname bedragen 50 euro. De zesde editie van de Intersport Voetbaldagen vinden plaats in de laatste vakantieweek, van 09.00 uur tot 14.00 uur. Meer informatie en aanmelden via: www.devoetbaldagen.nl.


Boekel koploper-af


BOEKEL | De spanning in de derde klasse neemt met de week toe. De topper tussen Melderslo en Boekel Sport (0-0) kreeg zondag geen winnaar, terwijl Groesbeekse Boys met 3-1 won bij Hapse Boys en nu koploper is.

Handel verloor bij Ysselsteyn en ziet Excellent tot op een punt naderen. De Oploonaren zijn in goede vorm. In de laatste twee duels scoorde de ploeg van John Janssen maar liefst veertien keer.