Directeur Ad van Kemenade neemt de petitie in ontvangst. (foto: Henk Lunenburg)
Directeur Ad van Kemenade neemt de petitie in ontvangst. (foto: Henk Lunenburg) Foto:

Tevreden ouders willen ook 'Waldorf-bovenbouw'

UDEN | Linda van 't Land uit Uden heeft vorige week namens een groep ouders een petitie aangeboden aan directeur-bestuurder Ad van Kemenade van het Udens College. Als ouder van één van de 48 leerlingen aan de vrije school Waldorf hoopt ze te bereiken dat hun kinderen na de onderbouw aansluitend bovenbouw op Waldorf kunnen volgen. "We zijn heel erg tevreden over dit type onderwijs."

De vrije school startte vorig jaar september met twee klassen op het Udens College. Waldorf is de eerste vrije school op voortgezet onderwijs in onze regio, met niveau vmbo-T, havo en vwo. Op de vrije school gaat het om de gehele persoonsvorming van leerlingen, waarbij sociale intelligentie en creativiteit even belangrijk zijn als goed leren lezen of rekenen. Net als ruimte geven om het eigen talent te ontwikkelen. De school biedt nu nog alleen de onderbouw in deze vorm aan, en niet de bovenbouw. "Daardoor moeten de vmbo-T leerlingen over 1 jaar alweer naar een reguliere school in de regio om daar leerjaar 3 te volgen en examen te doen", vertelt Linda. "Of ze moeten helemaal naar Nijmegen of Eindhoven reizen om op voortgezet vrij onderwijs verder te kunnen gaan." Alle ouders zijn volgens Linda tevreden over het Waldorf. "Volgend jaar starten er drie nieuwe klassen. Er is dus veel vraag."
Het bracht Linda op het idee om een petitie te starten, wat volgens haar ook een compliment naar de school is. De petitie reikte ze vorige week woensdagmiddag uit aan Ad van Kemenade. "Wij als tevreden ouders hopen hiermee te bereiken dat onze kinderen na de onderbouw op Waldorf aansluitend de bovenbouw op Waldorf kunnen volgen. Simpelweg omdat we tevreden zijn over het type onderwijs en dit terugzien in het welbevinden en ontwikkelingen van onze kinderen."