Maashorst Fiets4Daagse: natuurschoon en dorpjes

SCHAIJK | Binnen enkele weken gaat de Maashorst Fiets4Daagse 2022 van start. Voor het eerst zal dit meerdaagse fietsevenement als vierdaagse plaats vinden in en om het grootste aaneengesloten natuurgebied van Brabant.

Van 7 tot en met 10 juni, direct na Pinksteren, is iedereen welkom in de Maashorst. Tijdens het event wordt natuurschoon gecombineerd met passages door stadjes, dorpjes en landerijen van het land van Ravenstein, het Land van Cuijk en zelfs een stukje aan de overkant van de Maas. Vanaf dinsdag 7 juni kunnen alle fietsliefhebbers in Schaijk terecht voor de start van fietsroutes van 35 of 60 km per dag. Ook voor 1, 2 of 3 dagen ben je welkom. Voorinschrijving is nog mogelijk tot eind mei maar uiteraard is inschrijven ook op de dag(en) zelf mogelijk. De routes zijn geschikt voor de gewone, elektrische of sportieve fiets. Start en finish zijn als gebruikelijk bij Café/Restaurant de Potter, Pastoor van Winkelstraat 2 in Schaijk. De starttijd is elke dag van 09.30 tot 14.00 uur. Verdere informatie over routes maar ook over overnachting, fietsenstalling en dergelijke is terug te vinden op www.maashorstfiets4daagse.nl.


Zero Waste Tour

UDEN | Begin juni is het de Week Zonder Afval. Burgerbeweging Zero Waste Nederland organiseert op 4 juni Zero Waste Tours in heel Nederland. Een lokale gids laat dan zien hoe je verpakkingsvrij je boodschappen kunt doen, vaak bij lokale ondernemers. Ook in Uden is er zo’n tour gepland.

Mascha Bongenaar, initiatiefnemer van Zero Waste Tour in Uden, leeft al een paar jaar afvalarm. "Ik las over de plasticsoep en over de invloed van alle plastic vervuiling op onze aarde, in de lucht en water, en uiteindelijk ook in ons lichaam. Door minder plastic afval thuis te maken kan ik zelf een steentje bijdragen", aldus Bongenaar. De Zero Waste Tour in Uden vindt plaats van 10.00 tot 12.00 uur. Wie graag zelf op pad wil, kan om 09.30 bij haar een routekaart ophalen. Tickets koop je via zerowastenederland.nl.