Luuk van den Boogaard en Maartje Elbers werden na afloop verkozen tot voetballers van het jaar bij Venhorst (foto: Eric Elbers) Foto:

Venhorst verslaat Prinses Irene, ook Volkel wint

VENHORST | In de klasse 2F zijn de zaken bovenin beslecht. Volharding ontkurkte zondag de champagne en is de terechte kampioen. Met nog twee wedstrijden voor de boeg heeft Venhorst, na de winst op Prinses Irene, nog alle kans het degradatiespook te ontspringen. Dus, het wordt nog spannend de komende 2 weken.

Venhorst won met 2-0 van het bezoekende Prinses Irene en gaf zichzelf zo nog alle kans in de laatste twee wedstrijden. Joep van den Bosch scoorde voor rust de 1-0 voorsprong. Na rust was het de ‘coming man’ van Venhorst Senna van Creij die de 2-0 eindstand bepaalde. Na afloop van de wedstrijd Venhorst - Prinses Irene werd Luuk van den Boogaard verkozen tot voetballer van het jaar en bij de dames viel die eer aan Maartje Elbers. Voor Van den Boogaard is het en mooie oeuvreprijs; Mister Venhorst stopt aan het einde van het seizoen met voetballen.

Volkel – Olympia’18 4-0
Volkel heeft een prima prestatie geleverd door zich vrij te spelen van nacompetitie. Het won met 4-0 van het bezoekende Olympia’18. Na een 0-0 ruststand opende gelegenheidsaanvaller Thijmen de Ruijter naar 1-0. Bodie Jilesen en Bram van der Locht bepaalden de stand op 3-0. Het laatste woord was voor Luuk Riepe die in de slotseconden de 4-0 realiseerde.

DAW Schaijk - Helvoirt 5-1
Een ruime zege voor de ploeg van trainer Rob van der Ven. De gasten namen al na 8 minuten een 0-1 voorsprong door Jeroen de Bever. De vreugde duurde echter maar 3 minuten, toen Bart Vos op aangeven van Roel Janssen DAW langszij schoot. Na een half uur was er de voorsprong voor DAW door Roel Janssen op aangeven van Jacco van der Heijden: 2-1. Na rust vielen de doelpunten snel na een paar grote kansen die niet rendeerde. Het tweetal Jacco van der Heijden (twee keer) en Mark Megens waren verantwoordelijk voor de 5-1 eindstand op D'n Heuvel. Samen met Emplina gaat DAW nek-aan-nek voor de overname van de periode van kampioen Volharding. DAW speelt nog uit bij Prinses Irene en thuis tegen Heeswijk, Emplina gaat nog naar Olympia'18 en speelt thuis tegen Helvoirt.

Boekel Sport gaat
nog altijd voor titel

BOEKEL | De strijd om het kampioenschap in de derde klasse D gaat inmiddels alleen nog maar tussen Boekel Sport en Groesbeekse Boys. Beide titelkandidaten wonnen eenvoudig en zagen Melderslo voor het eerst dit seizoen verliezen.

Boekel Sport begon met enige druk op de ketel aan het treffen met Ysselsteyn, in de wetenschap dat een dag eerder Groesbeekse Boys al gehakt had gemaakt van Vitesse'08 (6-1). Het werkte blijkbaar niet verlammend op de manschappen van trainer Marc van de Ven, die uiteindelijk eenvoudig met 3-0 wonnen. Jari Claasse, Jan van den Acker en Jesse van Moorsel zorgden ervoor dat het eenzijdige duel al na 55 minuten was beslist in het voordeel van Boekel Sport, bij wie Sten Krol na 1,5 jaar blessureleed zijn rentree vierde. Met de winst deed Boekel Sport ook een groot plezier aan Handel, Excellent en EGS'20, die bij een periodetitel van Ysselsteyn ook bij plek vier nacompetitievoetbal aan zich voorbij zouden zien gaan.