Brabants Kampioenschap Living Statues in Uden centrum

UDEN | In het centrum van Uden kun je komende zondag tussen 12.30 en 16.30 uur twaalf professionele standbeelden bewonderen. Hier vindt namelijk het Brabants Kampioenschap Living Statues plaats.

Benieuwd wat je moet doen om een echte statue te worden? Dan kun je terecht bij de kinderworkshop in de Marktstraat, waar je na afloop een gratis ijsje krijgt. Wil je ook nog kans maken op een dinerbon? Laat dan via de flyer die uitgedeeld wordt in het centrum weten welke Living Statue jouw favoriet is. Uiteraard zijn de winkels en horeca ook geopend.


Vervolg van de voorpagina.

Tijdens Memorial Day worden Amerikaanse militairen, die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn gesneuveld, herdacht. Tijdens deze plechtigheid vliegen de gevechtsvliegtuigen over de begraafplaats om zo een eregroet te brengen aan de gevallenen. Deze eregroet wordt uitgevoerd in een zogenaamde missing man formatie, waarbij één toestel de groep verlaat als symbool voor de gevallenen. Vliegbasis Volkel ondersteunt de Memorial Day met de missing man fly-by. Hierdoor is vliegbasis Volkel op 29 mei extra opengesteld voor vliegverkeer tussen 14.30 en 17.45 uur.