Gitarando is in 35 jaar uitgegroeid tot een muziekschool met ongeveer 200 leerlingen en 10 docenten.
Gitarando is in 35 jaar uitgegroeid tot een muziekschool met ongeveer 200 leerlingen en 10 docenten. Foto:

Gitarando viert 35 jaar aan muzikaliteit met concert

UDEN | Muziekschool Gitarando viert het 35-jarig bestaan op 1 juli met een Jubileum Optreden en een After Party Reünie in de Pul in Uden.

Door: Henk Lunenburg

Op 12-jarige leeftijd stopte Maaike Dortmans met orgel-les omdat ze gitaarspelen toch leuker vond. Op de muziekschool in Uden en tijdens privé lessen in Oss leerde ze verschillende stijlen gitaar spelen. Maaike speelde in een groepje bij de gitaarclub in Zeeland en wilde graag haar kennis en enthousiasme delen met anderen. Daarom besloot ze op 20-jarige leeftijd les te gaan geven aan een groep van negen leeftijdsgenoten. Wekelijks kwamen ze bij elkaar en speelden samen bestaande liedjes, soms met aangepaste tekst. In 35 jaar tijd is dit eerste begin uitgegroeid tot een muziekschool met ongeveer 200 leerlingen en 10 docenten. Dagelijks wordt er les gegeven in Uden, Boekel, Wilbertoord en binnenkort ook in Landhorst. De groepen, bestaande uit kinderen, mannen en vrouwen, variëren in leeftijd en samenstelling. Enkelen zijn al 30 of 35 jaar bij Gitarando, het verloop is heel klein. Door de gezelligheid blijven de meeste groepjes lang bij elkaar. Door de jaren heen 


'De meeste groepjes blijven door de
gezelligheid bij elkaar'


hebben ruim 1000 personen muziekles genoten bij Gitarando. “Ik weet dat enkelen mede door de gitaarles naar het conservatorium zijn gegaan en er een paar zijn doorgegaan in de muziek en een bandje hebben opgestart”, vertelt Maaike heel trots.

35-jarig jubileum
Het Jubileum Optreden in De Pul in Uden is gratis toegankelijk voor iedereen en begint om 18.30 uur met optredens door kinderen. Daarna zullen gitaargroepen, solisten, duo’s maar ook een aantal bandformaties te horen en te zien zijn. De leerlingen bespelen basgitaar, elektrische en akoestisch gitaar alsook de ukelele. Rond 21.30 uur is er gelegenheid om na te buurten tijdens de After Party Reünie.

Oud-leerlingen
Gitarando nodigt ook oud-leerlingen uit om te komen kijken en luisteren bij het Jubileum Optreden en daarna bij te kletsen tijdens de After Party. Voor meer informatie kun je mailen naar info@gitarando.nl. Kijk ook op gitarando.nl.