Rozenkrans bidden

UDEN | Na een afwezigheid van ruim 2 jaar als gevolg van de coronapandemie en de restauratie van de kapel, zal op zondag 10 juli in de kapel van de Zusters Birgittinessen aan de Vorstenburg in Uden om 15.00 uur weer gezamenlijk de Rozenkrans worden gebeden.

"Wij willen bidden voor alle mensen dat zij hun hart zullen openstellen voor God en dat Zijn blijde boodschap iedereen zal bereiken", aldus de gezamenlijke gebedsgroepen in de regio. 


Mistralviering in de Kruisherenkapel

UDEN | Koor Mistral verzorgt aankomende zondag om 10.00 uur de viering in de Kruisherenkapel. Het thema van de viering is: 'Durven loslaten en opnieuw beginnen'.

"Als we in ons leven doen, wat we altijd hebben gedaan, dan verandert er niets. Maar als we dingen durven los te laten en dromen over een nieuwe toekomst dan krijgt het onbekende een kans. Bij twijfel: Kies een andere weg, die van jou een beter mens zal maken." Meer informatie vind je op de website mistraluden.nl.


Nieuw cursusaanbod en gratis workshopdagen Volksuniversiteit Oss


OSS | Volksuniversiteit Oss laat weten wederom een mooi en uitdagend aanbod voor het nieuwe cursusjaar neer gezet te hebben, voor een ieder die zichzelf persoonlijk wil ontwikkelen. Om met dit aanbod kennis te maken, organiseert Volksuniversiteit Oss van donderdag 8 september tot en met zondag 11 september gratis workshopdagen. Het programma van het aanbod en de workshopdagen is te bekijken op volksuniversiteitoss.nl.

Volksuniversiteit Oss is dé taalaanbieder in deze regio. Op zowel beginners als gevorderden niveau worden er ook dit cursusjaar weer vele klassikale cursussen aangeboden. Doordat de lessen in kleine groepen plaatsvinden, heeft de docent veel persoonlijke aandacht voor iedereen. Daarnaast is er een uitgebreid aanbod op het gebied van onder meer persoonlijke ontwikkeling, kunst & maatschappij, digitaal en ondernemen. Kortom, een breed aanbod voor iedereen.

Gratis workshops
Ook dit jaar organiseert Volksuniversiteit Oss gratis workshopdagen. Tijdens deze dagen maak je kennis met de diverse cursussen welke dit najaar in het programma zijn opgenomen, zodat je een goed beeld krijgt van de cursus die je interessant vindt. Wil je deelnemen aan één van de gratis workshops, meld jezelf dan snel online aan (maximaal twee inschrijvingen per persoon), want vol is vol. Bovendien ontvang je bij inschrijving van een cursus én betaling vóór 1 augustus een korting van 5 procent op het gehele cursusaanbod.

Informatie taalcursussen
Heb je specifieke vragen over een taalcursus, kom dan naar één van de open dagen in Oss en Uden, waarbij de diverse taaldocenten aanwezig zullen zijn om vragen te beantwoorden en je niveau te bepalen. Hiervoor kun je gewoon binnenlopen en is aanmelden niet nodig. In Uden kun je een workshop bijwonen op donderdag 8 september van 19.00 tot 21.00 uur, bij het Udens College aan de President Kennedylaan.