Brabants Grootste Openlucht Markt

DEN BOSCH | In Den Bosch vindt op zondag 7 augustus Brabants grootste openlucht markt plaats met curiosa en andere oude spullen. 

“Heerlijk rondwandelen op een gezellige snuffelmarkt, ondertussen neuzen tussen allerlei leuke spulletjes en misschien wel die ene vondst doen waar je al jaren naar op zoek was. Het kan op de Snuffel Markt in Den Bosch”, vertelt organisator Van Aerle. “Het is een van de grootste markten in Nederland.” Maar liefst 350 kramen liggen vol met spullen uit grootmoeders tijd. Je vindt er brocante, curiosa, verzamelobjecten en allerlei andere tweedehands spulletjes. “Bij de ene kraam zijn het items die vroeger zelf gebruikt werden of waarvan de verkoper de zolder heeft leeggehaald, bij de andere kraam worden leuke oude verzamelingen aangeboden. Tussendoor zijn er standjes waar je even uit kunt rusten en wat kunt eten en drinken.” 

Praktisch
De markt duurt van 9.00 tot 16.30 uur en vindt bij slecht weer plaats in de hal. Entree voor volwassenen kost 5 euro, kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis naar binnen. Parkeren is gratis. De markt vindt plaats bij de Brabanthallen, aan de Diezekade 2 in Den Bosch. Meer info: vanaerlebv.nl.


Beginnerscursus Bridge

UDEN | De samenwerkende Udense bridgeclubs verenigd in het Bridge Platform Uden organiseren weer een beginnerscursus bridge. De cursus omvat twee delen van twaalf lessen en is gebaseerd op de methode 'Start met Bridge'. Het eerste deel van de beginnerscursus wordt vanaf 14 september elke woensdagmiddag van 13.30 tot 16.30 uur gegeven in Eigen Herd.

De cursusmiddag bestaat uit een gedeelte theorie en een gedeelte daadwerkelijk bridgen om het geleerde meteen toe te kunnen passen.

Bridgen
Bridgen is populair. In Nederland spelen meer dan kwart miljoen mensen bridge. Bridgen kan altijd en overal. Het is een wereldsport met internationale spelregels. Je kunt dus zelfs op vakantie en online bridgen. Je bouwt een levendig sociaal netwerk op, waarvan je nog jaren plezier hebt. Zeker als je ook nog eens bij een club gaat spelen, waar je veel mensen ontmoet. Het mooie van bridge is, dat je lang kunt blijven spelen. Bridge kent vrijwel geen drempel, ook niet financieel.

Snel op een club van start
Bridge scherpt ook je geest en houdt je fit. Zoals bij alle sporten is het belangrijk dat je de basisbeginselen goed beheerst. Door alle aspecten die het bridgen zo interessant maken, heb je het niet in een uurtje volledig onder de knie. Toch willen de meeste bridgecursisten liefst direct met en tegen anderen spelen. Speciaal voor hen heeft de Bridge Bond de methode 'Start met Bridge' ontwikkeld. Wil je bridgen leren, dan is deze cursus iets voor jou.

Meer informatie
Ben jij enthousiast geworden of wil je meer weten over bridge? Kijk op de website: https://8045.bridge.nl voor de actuele gegevens, of stuur een mailtje naar: bridgelerenuden@gmail.com.