Een stuk heide in brand afgelopen maandag.
Een stuk heide in brand afgelopen maandag. Foto:

Veel bosbrandjes in de regio
door aanhoudende droogte

UDEN | In bossen in de regio braken afgelopen week verschillende brandjes uit. Vrijdag aan het einde van de ochtend ontstond er in het bos bij de Heescheweg in Nistelrode een kleine brand.

De brandweer kon moeilijk bij de brand komen omdat deze zich midden in het bos bevond. Ze kregen de brand wel onder controle.

Sigaret
Diezelfde avond rond 19.45 uur brak er brand uit in de berm aan de Broekstraat in Uden. Vermoedelijk is de brand ontstaan door een sigaret. De brandweer heeft het vuur geblust.

Bermbrand A50
Zaterdagmiddag was het raak in de berm aan de A50, waarvoor de brandweer van Nistelrode ter plaatse kwam. Tussen de af- en toerit was de berm gaan branden. De toerit was daarom enige tijd afgesloten. Het verkeer op de afrit kon over de vluchtstrook zijn weg vervolgen.

Keelweg
Zaterdagavond rond de klok van 21.45 uur stond een stukje bos in brand aan de Keelweg. De spuitgasten van Uden en Nistelrode blusten de brand.

Bosgebied Maashorst
Maandagavond rond 21.20 uur was het weer raak. Deze keer weer in een stuk bosgebied aan de Maashorst. De brandweer werd met spoed opgeroepen voor een flinke brand en kwam met behoorlijk wat voertuigen ter plaatse.
Samen kregen ze de brand onder controle. Over de oorzaak is nog niks bekend.