Openluchtbioscoop Mellepark

UDEN | Het Mellepark wordt op zondag 25 september voor de buurtbewoners uit de wijken Hoeven, Melle em Raam omgetoverd tot een openluchtbioscoop.

Kom lekker met je kleedje of stoel in de buitenlucht naar een mooie film kijken. De filmtitels zijn een verrassing, maar voor de kinderen is er al een kleine sneak preview. Om 15.00 uur de kinder- en familiefilm uit 2021 waar een koala en zijn talentvolle groep dierenartiesten zich klaar maken voor het meest extravagante optreden ooit, in een wereldstad. Om 19.30 uur begint een muziekfilm voor volwassenen. Het is de bedoeling dat je je eigen eten en drinken meeneemt. Alcohol is niet toegestaan. Deze buiten-buurt-bioscoop wordt aangeboden door de wijkraad Melle.


Bibliotheek Uden
langer geopend

UDEN | Bibliotheek Uden heeft ruimere openingstijden. Vanaf nu zijn bibliotheekleden elke doordeweekse dag van 11.00 tot 20.00 uur welkom om nieuwe boeken te lenen. Elke zaterdag is de bieb geopend van 11.00 tot 16.00 uur.

Geen lid van de bibliotheek? Ook dan ben je welkom. In alle rust studeren, werken of gewoon een krantje lezen: het leescafé van de bieb is van maandag tot en met vrijdag al vanaf 09.00 uur geopend. Je kunt bij de bibliotheek ook terecht met vragen over de digitale overheid. Van het regelen van een DigiD tot het aanvragen van je energietoeslag: de bieb-medewerkers helpen je graag verder.

Personeelsdag
Alle medewerkers van de Noord Oost Brabantse Bibliotheken nemen op dinsdag 27 september deel aan een educatieve personeelsdag. Dat betekent dat bibliotheek Uden die dag vanaf 13.00 uur gesloten is. De bibliotheken in Nistelrode en Schaijk zijn dan de hele dag gesloten.


Senioren kunnen
stralen op het podium

UDEN | Vanaf 7 oktober start er een Spoenk Senior, het podium voor senioren die iets met theater en of zang hebben. In zeven vrijdagochtenden wordt er gewerkt aan een voorstelling die eind november eenmalig wordt opgevoerd. Daarbij gaat podiumschool Spoenk uit van wat de deelnemers (tussen de 55 en 88 jaar) zelf willen doen en diepen dat uit.

Zij gaan aan de slag met deze talenten en maken er samen een voorstelling van. Er wordt dus niet een stuk gespeeld, maar iedereen kan zijn of haar talent kan laten zien. Ervaring is hierbij niet nodig. Als je ooit nog eens iets op een podium had willen doen is dit de kans, juist als je iets ouder bent. Onder deskundige begeleiding van theatermakers met aandacht wordt er een revueachtige voorstelling gemaakt. Meer informatie kun je vinden op de website gekheidopeenstokkie.nl.