Burenlunchbuffet voor leden De Harmoniekring

UDEN | In MuzeRijk is er vrijdag 23 september om 12.45 uur een burenlunchbuffet voor leden van De Harmoniekring Uden. Het buffet wordt georganiseerd vanwege Burendag.

Burendag is een initiatief van het Oranje Fonds en Douwe Egberts en wordt ieder jaar op de vierde zaterdag in september gevierd.

Lezing
Voorafgaand aan het lunchbuffet om 10.15 uur is er een lezing: 'Het Uden van vroeger'. Er worden dan foto’s en filmpjes vertoond van oude, historische panden, een 'rundje Uje'. De lezing en films worden verzorgd door Peter Noy. Na de pauze gaan de aanwezigen kijken naar een documentaire over 'De (h)eerlijke jaren ’50'. In deze 45 minuten durende documentaire wordt een inkijkje gegeven in het leven van die tijd. In het Katholieke Noord-Brabant was destijds de invloed van de pastoor nog erg groot, grote gezinnen was heel normaal, en de plaatselijke keuterboeren hielden het hoofd net boven water.


Back to the blues
in Soos Plock

VOLKEL | Soos Plock in Volkel staat aankomende vrijdag in het teken van blues- en folkmuziek. Huub, Hennie en Merel brengen in twee sets diverse nummers van onder anderen Eric Clapton, Stevie Ray Vaughn en Robert Johnson, gecombineerd met hun eigen werk. De zaal is open vanaf 20.00 uur, de optredens beginnen om 21.30 uur. Entree is gratis.


'Meet the writer'

UDEN | Ben jij gek op spannende Young Adult boeken? Kom dan op vrijdagavond 23 september naar het evenement ‘Meet the writer’ in Bibliotheek Uden. Midden in de Boekenweek van Jongeren ontmoet je daar thrillerschrijfster Chinouk Thijssen.

De avond begint om 19.30 uur met een boekpresentatie, gevolgd door bijpassende snacks en een spel waar je kippenvel van krijgt. Je krijgt ook de kans om de boeken van Chinouk Thijssen te kopen en te laten signeren. Om 21.00 uur loopt de avond ten einde. Entree is 5 euro via nobb.nl en 7,50 euro aan de deur.


Singles-avond

UDEN | Leden van de singles-activiteitenclub houden vrijdag om 19.30 uur een ontmoetingsavond bij Ontmoetingsplein Mellepark. Deze avond is bedoeld om nieuwe leden te verwelkomen. Ben jij single en tussen de 50 en 100 jaar? Sluit je dan aan bij de club.

"We zijn een groep met gezellige mensen die graag allerlei activiteiten ondernemen", laat de club weten. Er zijn geen kosten verbonden aan het lidmaatschap. Bij activiteiten betaalt ieder voor zich. Via de appgroep zijn er meestal mensen beschikbaar om activiteiten te ondernemen. "We verwachten wel dat je af en toe deelneemt of zelf een activiteit in de appgroep plaatst." De vaste ontmoetingsavond is op de vierde vrijdag van de maand in Ontmoetingsplein Mellepark. Meer info: 06 36 19 74 67.