Jan Pruijn (rechts) tekent bij Volharding. Links: Rob Branje van de TC. 'Dat hij voor ons kiest, vervult ons met trots.' (foto: RKVV Volharding)
Jan Pruijn (rechts) tekent bij Volharding. Links: Rob Branje van de TC. 'Dat hij voor ons kiest, vervult ons met trots.' (foto: RKVV Volharding) Foto:

'De club wil hogerop, daar wil ik mee helpen'

VIERLINGSBEEK | Jan Pruijn is volgend seizoen de nieuwe trainer van Volharding. De 63-jarige Elstenaar volgt Johan Vullings op, waarvan het contract niet wordt verlengd door de tweedeklasser uit Vierlingsbeek. "Toen ik de vacature zag, dacht ik meteen: Dat kon weleens een club zijn die bij mij past", zegt Pruijn.

Door onze Kliksportredactie

Pruijn heeft veel ervaring als trainer. Zo was hij trainer van De Treffers waarmee hij meerdere keren kampioen werd. Ook trainde hij NEC waarmee hij promoveerde naar de Eredivisie. In Nederland was hij later actief bij Helmond Sport en de KNVB. Verder werkte hij in landen als Japan, China, Engeland, Zuid-Afrika, Amerika, Ghana, Abu Dhabi en Libanon. De laatste jaren was hij in Nederland actief bij amateurclubs. Rob Branje van de technische commissie legt de keuze voor Pruijn uit: “Jan is een ervaren, oudere trainer die hoge eisen stelt aan spelers. Wij hebben veel jonge jongens in de selectie, die hopelijk veel van zijn ervaring en technische en tactische knowhow kunnen leren. Jan was op zoek naar een club die bij zijn visie, ambities en beleving van het voetbal past."

Een echte vereniging
Pruijn heeft volgens Branje 'ook oog voor de jeugd en het tweede elftal'. "Hij wil waar mogelijk op een positieve en aantrekkelijke manier voetballen en kent tevens het belang van de ‘derde helft’ en saamhorigheid. Dat iemand met zijn staat van dienst ervoor kiest om als hoofdtrainer bij Volharding aan de slag te gaan, vervult ons met de nodige trots en zegt ook het nodige over waar wij als club voor staan: een positieve uitstraling en streven naar het hoogst haalbare.”

Ambities bij coach en club
De mogelijkheden en ambities op sportpark Soetendaal spraken Pruijn aan, zo legt de ervaren coach uit Elst uit. “Het gaat mij niet om het hoogste niveau, maar om de visie, de ambitie, het enthousiasme en de mogelijkheden van de club. Volharding is een vereniging met een rijke historie en een uitstekende jeugdopleiding. De club wil hogerop en daar wil ik ze met mijn kennis en ervaring graag bij helpen. Toen ik de vacature zag, dacht ik meteen: Dat kon weleens een club zijn die bij mij past. En dat gevoel is tijdens de verschillende gesprekken alleen maar versterkt", onderstreept hij. 

'Ambitie en visie spraken me aan'

Pruijn zegt tot slot: "Ik werk graag bij een club met een goede organisatie, een helder beleid en een spelersgroep die bereid is te investeren in zichzelf. Die zowel individueel als in teamverband wil groeien naar een hoger niveau. Ik kijk er nu al naar uit om in Vierlingsbeek aan de slag te gaan, maar wens de huidige trainer Johan Vullings en de spelers vooral heel veel succes en voetbalplezier in de rest van het seizoen. Maak er samen wat moois van.”