MS Fonds zoekt collectanten voor Goede Doelen Week

GENNEP | Het MS Fonds is op zoek naar mensen die tijdens de Goede Doelen Week (GDW) in Gennep een handje willen helpen. De GDW wordt dit jaar in april gehouden. 

Het fonds is op zoek naar mensen die zich voor de collecte willen inzetten. 'We zijn op zoek naar collectanten die de organisatie van de Goede Doelen Week Gennep namens het Nationaal MS Fonds willen ondersteunen', aldus het Fonds.
MS is een ziekte van het centrale zenuwstelsel. Doordat er iets mis is in het afweersysteem, wordt de laag om de zenuwen aangevallen en beschadigd. Hierdoor komen signalen van en naar de hersenen niet (goed) door, waardoor verlammings- en uitvalsverschijnselen optreden. In Nederland ondervinden 25.000 mensen dagelijks de gevolgen van de chronische en progressieve ziekte MS. Onderzoekers weten niet hoe MS ontstaat en hoe de ziekte te genezen is. Meer onderzoek is daarom nodig. Het Nationaal MS Fonds financiert onder andere wetenschappelijk onderzoek naar betere behandelingen en een betere kwaliteit van leven voor mensen met MS. Voor info of aanmelden collecte@nationaalmsfonds.nl of 010-5919839 www.nationaalmsfonds.nl