Trainer Jurcik blijft jaar langer bij Vitesse'08


GENNEP | Ales Jurcik heeft zijn contract als hoofdtrainer bij Vitesse’08 met een jaar verlengd. Na de zomer begint de oefenmeester uit Venray alweer aan zijn vierde seizoen in Gennep. “Vorig jaar hadden we de intentie al uitgesproken. Afgelopen dinsdag hebben we het contract getekend. De spelers, staf, trainer en het bestuur waren het er allemaal over eens om er nog een jaar aan te knopen”, laat het bestuur van Vitesse’08 weten.
Jurcik volgde in 2019 Fabian Krebbers op als hoofdcoach bij de derdeklasser. Onder Jurcik, die eerder werkzaam was bij SSS’18, Wittenhorst en SV Venray, ontwikkelde Vitesse’08 zich tot een stabiele middenmoter in de derde klasse D.

FAST onderuit tegen VC Sneek


SINT ANTHONIS / GENNEP | Eredivisionist ARBO Rotterdam/FAST heeft de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar verloren van het Friese VC Sneek. In de Activiahal ging de ploeg van trainer Ivo Martinovic met 3-1 onderuit tegen de nummer zeven van de ranglijst. In de wedstrijd met setstanden 25-25, 21-25, 25-23 en 18-25 hield FAST in de eerste twee sets gelijke tred met de Friezinnen. De koek was op nadat de derde set met 25-23 gewonnen werd.
ARBO Rotterdam/FAST treft vanavond (dinsdag) virtueel koploper Team22. Het duel tegen bondsteam met enkele A-internationalswordt om 19.30 uur live uitgezonden via Livestream van Volleybal.nl.

Vakantierooster op de Maaslijn aangehouden


REGIO | Vanwege de aanhoudende sluiting van het MBO en hoger onderwijs houdt Arriva de vakantiedienstregeling op de Maaslijn langer aan. Medio december zijn op deze lijn de tussenslagen tussen Venray-Nijmegen v.v. uit de dienstregeling gehaald. Dat blijft zo tot en met vrijdag 21 januari. Met ingang van 10 januari rijdt Arriva wel met langere treinen tijdens de - normaliter drukste - spitsritten in de ochtend op de Maaslijn. Voor de andere treinlijnen is geen vakantiedienstregeling van toepassing. “Wij monitoren de inzet voortdurend zodat er aanpassingen kunnen worden gedaan, om aan te blijven sluiten bij de reizigersaantallen”, laat de vervoerder weten.