De expositie Hoezo vrije tijd | De kunst van mijn leven loopt, mits de regels het toelaten, door tot en met 20 maart.
De expositie Hoezo vrije tijd | De kunst van mijn leven loopt, mits de regels het toelaten, door tot en met 20 maart. Foto:

GENNEP | De expositie 'Hoezo vrije tijd, de kunst van mijn leven in Museum Het Petershuis in Gennep wordt verlengd. De tentoonstelling loopt nu tot en met 20 maart.

De expositie die op 5 december startte zou oorspronkelijk tot eind deze maan lopen. Door de op 18 december aangekondigde Corona-maatregelen kwam alles in een ander perspectief te staan en moesten alle Nederlandse musea de deuren sluiten. De regels gelden vooralsnog tot en met 14 januari.
Dat was in dit geval een dramatische ontwikkeling. De voorbereiding van de expositie was al in het najaar van 2019 begonnen en als gevolg van eerdere coronamaatregelen was de opening als drie keer eerder uitgesteld. Gehoopt wordt nu, dat het museum weer voor het publiek kan worden geopend op 14 januari, of zo kort mogelijk daarna. De expositie ‘Hoezo vrije tijd | De kunst van mijn leven' zal vanaf de heropening tot en met 20 maart 2022 te zien zijn.
Ter gelegenheid van deze expositie geeft Museum Het Petershuis een catalogus uit onder de gelijknamige titel.  Het boekje Is tijdens de expositie verkrijgbaar voor de gereduceerde prijs van vijf euro.
Museum Het Petershuis aan de Niersstraat 2 in Gennep is (afhankelijk van coronamaatregelen) open op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 13.30 tot 16.30 uur. Zie ook www.museumhetpetershuis.nl.