Eén Welzijn Ouderen Land van Cuijk

Op 1 januari 2022 is de nieuwe gemeente Land van Cuijk een feit geworden en dat zal voor de nodige veranderingen gaan zorgen. Zo zal er voor de SWOGB ook het een en ander gaan veranderen en zullen we gaan samenwerken met een nieuw op te richten stichting, namelijk Welzijn Ouderen Land van Cuijk.  

Deze stichting vertegenwoordigt, onder andere bij de gemeente,  de vijf stichtingen die werkzaam waren in de vijf oude gemeenten. Waarom? Dit gebeurt vooral om het mogelijk te maken dat alle senioren binnen onze gemeentegrenzen op den duur gelijkwaardig behandeld worden en dezelfde rechten krijgen. Dit betekent dat op den duur de bijdrage aan activiteiten gelijk getrokken worden en we zoveel als mogelijk dezelfde activiteiten en diensten blijven aanbieden.

Activiteiten in de buurt blijven
We zorgen ervoor dat Welzijn Ouderen Land van Cuijk geen log en afstandelijk apparaat wordt. De SWOGB blijft dicht bij u de activiteiten organiseren en zorgt dat er dichtbij aanspreekpunten zijn. Hierdoor zult u nauwelijks iets merken van veranderingen.Voor het komend jaar zal er in ieder geval weinig veranderen en als er al veranderingen zijn, zullen die zo gebeuren dat jullie ook hier nauwelijks iets van merken.

Activiteiten mogen weer…

In de persconferentie van 14 januari kregen we positief nieuws te horen. We mogen weer sporten, dansen en zingen. Dit betekent dat alle bewegingsactiviteiten van de SWOGB en de koren vanaf 17 januari weer kunnen opstarten.

Er zijn wel voorwaarden aan verbonden. Een coronatoegangsbewijs is verplicht. Bij buitensportlocaties is een coronatoegangsbewijs alleen verplicht bij gebruik van de kleedkamers of toiletten. Mondkapjes zijn verplicht, behalve tijdens het sporten en zingen. Ook de anderhalve meter afstand blijft belangrijk tijdens het zingen en voor en na het sporten.

Huiskamer en ontmoetingen
Ook zijn er weer mogelijkheden voor de soosactiviteiten en het luisteren naar muziek. De ene locatie biedt meer mogelijkheden, dan de andere. Bij alle activiteiten horen ook voorwaarden. Belangrijk is de maatregelen van de locatie in acht te nemen. Deelname is tot 1 april 2022 gratis. Dus neem je kans om elkaar te ontmoeten en/of onder leiding van een docent te bewegen. Heb je vragen, stel ze gerust: secretaris.swogb@gmail.com