Bart van den Hork en Ferry Appelhof van De Witte Oss.
Bart van den Hork en Ferry Appelhof van De Witte Oss. Foto: De Witte Oss

Voortaan verder als De Witte Oss

OSS | Elemans van den Hork Architecten heet voortaan: De Witte Oss. Eigenaar Bart van den Hork gaat zich vooral richten op zijn werk en passie als architect, en blijft net als Peter Elemans verbonden aan het bureau. Ferry Appelhof neemt als directeur nu de operationele leiding op zich.

Een nieuwe naam was nodig om meerdere redenen. Bart: "We zijn om te beginnen al jaren een full service architectenbureau, maar dat bleek niet uit onze naam. Potentiële klanten dachten daardoor niet meteen aan ons. Of ze dachten dat bepaalde klussen niet interessant waren voor ons. Dat is zonde.” Juist doordat we alles in eigen huis hebben, kunnen we onze opdrachtgever maximaal ontzorgen en een kwalitatief goed en gedegen advies uitbrengen. "Het woord ‘architecten' in onze oude naam zorgde ervoor dat projectmanagement en bouwadvies onderbelicht bleven”, vult Ferry aan. "Als we bij een project dan enkel het projectmanagement verzorgden, was het zelfs verwarrend als we aan het bouwhek een doek ophingen met onze naam erop. Dat deden we dan maar niet.”

Drie disciplines nodig
"In de kern willen we een mooie gebouwde omgeving maken die bijdraagt aan het welzijn van zijn gebruikers”, aldus Bart. "Van droom naar werkelijkheid, dat is ons streven. Daarvoor heb je onze drie disciplines nodig: architectuur, projectmanagement en bouwadvies. Het liefste nemen we die alle drie voor onze rekening. Met eigen medewerkers die een veelzijdig en krachtig team vormen.” Dat is ook meteen de tweede reden voor de naamsverandering. "We willen uitstralen dat er een heel team achter ons bedrijf schuilgaat”, vertelt Bart. "Dan is het veel minder logisch dat het bureau mijn naam en die van Peter Elemans draagt. Al blijven we als bevlogen architecten onderdeel van het team.”

Geen architect als directeur
Dat Ferry sinds half november directeur is, is in de architectenwereld best bijzonder. "Bij architectenbureaus vervult vaak een architect de rol van directeur”, vertelt Bart. "Ook bij ons is dat altijd zo geweest, maar nu gaan we het anders doen. Ferry noemt zijn aanstelling ‘een dapper besluit'. "Al vind ik het ook een logische stap. Bart creëert zo ruimte voor zichzelf als architect en blijft ‘gewoon' bij ons werken. Mijn werk als directeur ligt in het verlengde van wat ik al deed: projectmanagement. Dat werk ligt me goed en ik had de nodige taken al overgenomen. Ik blijf dus projectmanager, maar vervul nu ook de rol van directeur van De Witte Oss. Daar ben ik enorm trots op.”
Wat opdrachtgevers gaan merken? "We hopen dat onze klanten door ons nieuwe concept merken wat we nog meer voor ze kunnen betekenen. En dat onze eigen mensen meer kunnen doen waar ze goed in zijn. Op naar de toekomst!”
Info: www.dewitteoss.nl