SP-raadslid: 'Stel in Heijen een gebiedscoördinator aan'

HEIJEN | Om te komen tot een integrale visie op de toekomstige ontwikkeling en leefbaarheid van de kern Heijen en omgeving wil raadslid Hendrik Jan van Essen (SP) dat er een gebiedscoördinator wordt aangesteld voor het dorp.

Woningbouw, natuur, werkgelegenheid, klimaat, verkeer, recreatie, arbeidsmigranten et cetera: volgens Van Essen heeft iedereen een belang en heeft iedereen gelijk. Een gebiedscoördinatormoet in de visie van de SP'er daarom iedereen - inwoners, verenigingen, belangenorganisaties, ondernemers en bijvoorbeeld ook de provincie en het Waterschap - aan tafel gaan brengen. "Dit om gezamenlijk invulling te geven aan de toekomstige ontwikkeling van Heijen”."
De discussie over de uitbreiding van de Haven Heijen heeft voor veel onrust gezorgd en de nodiget egenstellingen blootgelegd”, constateert Hendrik Jan van Essen. "Laten we stoppen met tegenstellingen zoeken en beginnen met kijken naar waar we elkaar wél kunnen vinden. Samen zoeken naar kansen dus. Een gezamenlijk belang vergt integraal, toekomstgericht denken. Een gebiedscoördinator kan dat doel dichterbij brengen.”