Ook Alzheimer café Heumen-Mook-Middelaar blijft gesloten

MOOK EN MIDDELAAR | De organisatie achter het Alzheimer Café regio Heumen-Mook en Middelaar heeft met pijn in het hart besloten ook op donderdag 3 februari de activiteiten niet door te laten gaan. De organisatie hoopt dat in maart en activiteiten weer hervat kunnen worden, en adviseert de data donderdag 10 maart (thema voeding en mondzorg) en donderdag 7 april (vrijheid en veiligheid) vrij te houden in de agenda. Voor meer informatie over dementie of hulp, schroom niet om contact op te nemen met zorgtrajectbegeleider of huisarts. Men kan ook bellen met de afdeling Welzijn van Malderburch, centrum voor Welzijn, Wonen en Zorg, telefoonnummer 024-3570570. 

Stichting CAM plant bijeenkomst

MOLENHOEK | Hopende op versoepelingen in de Corona lockdown bereidt Stichting Culturele Activiteiten Molenhoek (CAM) een lezing voor. Op uitnodiging van CAM  houdt prof. dr. Eric Venbrux op donderdag 3 februari om 20.00 uur een lezing over kunst, religie en dood bij de Australische Tiwi Aborigines. Prof. dr Eric venbrux is hoogleraar Godsdienstwetenschappen en directeur van het Centrum voor Thanatologie aan de Radboud Universiteit.
De beeldende kunst Van de Tiwi aborigines vindt zijn oorsprong in dodenrituelen die een heropvoeding van scheppingsverhalen met zich meebrengen. Het gevolgde script daarbij is overgeërfd van de mythologische voorouder Purakupali. Zo verbinden de deelnemers conventionele rituele gebeurtenissen met hun eigen verhalen en persoonlijke gebeurtenissen. Hierdoor ontstaan telkens unieke en nieuwe liederen en beeldende kunst.
Bezoekers van de lezing in gemeenschapshuis De Wieken dienen een Corona QR-code te overleggen bij de entree.  De entree is 3 euro voor leden CAM. Overige bezoekers betalen 6 euro. De lezing kan alleen doorgaan als de Corona-regels het toelaten.

Musicallessen bij Desdemona Dance

GENNEP | Desdemona Dance treft de voorbereidingen voor de komische musical Hocus Pocus. De voorstelling vindt op 3 juli plats in zaal Pica Mare. In de aanloop is er voor kinderen vanaf zes jaar elke dinsdag een theater-/musicalles in de Blokhut in Gennep. Geïnteresseerd? Bel 06-51034019 of mail naar info@desdemonadance.nl.