Kunstenares Iris Schreven toont haar werken vanaf zondag in Museum Het Petershuis in Gennep.
Kunstenares Iris Schreven toont haar werken vanaf zondag in Museum Het Petershuis in Gennep. Foto:

Expositie Ingetogen gratie in Museum Het Petershuis

GENNEP | Onder de titel Ingetogen Gratie exposeert de Nijmeegse kunstenares Iris Schreven exposeert vanaf zondag 15 mei haar recente werk in museum Het Petershuis in Gennep. 

Haar schilderijen in verschillende disciplines hebben gemeen dat zij een mysterieuze sfeer uitstralen in een zacht kleurenpalet. Integere vrouwen blikken naar binnen. Vooral de ingehouden gratie waarmee zij hun innerlijke landschap prijsgeven is treffend.
De kunstenares groeide op in het bosgebied de Sint-Jansberg in Groesbeek. De liefde voor de natuur is zichtbaar in haar werk aanwezig, als abstracte vormen van flora en fauna. Met allerhande materialen en gereedschappen werkt en worstelt Schreven op linnen en panelen van hout of aluminium. Het werk van Iris Schreven getuigt van een fijnzinnig gevoel voor schoonheid. In combinatie met haar passie voor detail, is elk werk het resultaat van haar volledige toewijding. Ze verkiest kwaliteit boven kwantiteit, wat haar experimentele werkwijze ten goede komt.

Ingetogen gratie is tot en met 26 juni te zien in Museum Het Petershuis in de Niersstraat 2 in Gennep. Het museum is open van woensdag tot en met zondag tussen 13.30 en 17.00 uur. Ook op Hemelvaartsdag en tweede pinksterdag is het museum geopend.
Zie voor meer informatie irisschreven.nl en www.museumhetpetershuis.nl.