Basiscursus survivalrun bij Primates


OTTERSUM | Voor sportievelingen die willen deelnemen aan een survivalrun of obstaclerun start Stichting Survivalrun Primates op woensdag 11 mei de basiscursus survivalrun. Deze laagdrempelige cursus bestaat uit vier trainingen op opeenvolgende woensdagen (20.00-21.00 uur) , waarbij alle basistechnieken van een survivalrun worden uitgelegd door Joey Bakker, meervoudig Nederlands Kampioen en hoofdtrainer bij Primates. De lessen worden gegeven op het sportterrein van Primates aan de Goorseweg 53 te Ottersum (Sportpark TOVIOS). Op het terrein kunnen alle technieken geoefend worden met het brede aanbod van ruim 100 verschillende hindernissen. De deelnamekosten bedragen 20 euro per cursus van vier lessen. Iedereen van 15 jaar of ouder mag deelnemen. De tweede cursus van vier lessen begint op woensdag 8 juni. Aanmelden via www.primates.nl/gennep.

Felicitatieconcert huwelijksjubilea en decorandi


VEN-ZELDERHEIDE | Na een noodgedwongen coronapauze van twee jaar kan harmonie Sint Caecilia uit Ottersum en Ven-Zelderheide het Felicitatieconcert voor huwelijksjubilea en gedecoreerden weer houden. Het concert vindt plaats op zaterdag 21 mei in de kerk van Ven-Zelderheide. De aanvang is 19.30 uur, bezoekers zijn vanaf 19.00 uur welkom. Voor dit concert zijn de jubilarissen van de laatste jaren met hun familie uitgenodigd. Wegens de privacywet is het altijd moeilijk om de jubilarissen te achterhalen. Jubilarissen die hiervoor niet uitgenodigd zijn, kunnen via een e-mail aan concert@caeciliavzo.nl contact opnemen met de harmonie.

Circus in Zorg bij Norbertushof

GENNEP | Op het terrein van zorgcentrum Norbertushof in Gennep vindt op zondag 15 mei een bijzondere voorstelling van Circus in de Zorg plaats. Deze voorstelling is speciaal bestemd voor bewoners van Norbertushof. Familieleden van bewoners, medewerkers en vrijwilligers van Norbertushof en wijkbewoners kunnen tegen betaling ook een van de shows bijwonen.
Circus in de Zorg maakt plezier en vertier toegankelijk. Iedere voorstelling vertelt een verhaal, prikkelt en roept herinneringen op. Het circus verbindt verschillende doelgroepen en koppelt authentieke circusdisciplines aan artistieke ontwikkeling.