Gestart, gestopt: Wisseling postcommandant Brandweer Cuijk

CUIJK | Marc Driessen heeft zaterdag 30 april, tijdens de jaarlijkse postmiddag, zijn postcommandantschap bij de Cuijkse brandweer met een feestelijk tintje overgedragen aan Willy van Thiel. Na de diploma-uitreikingen en het huldigen van diverse jubilarissen, is het stokje sleutel overgedragen. Marc heeft zijn functie als postcommandant 12,5 jaar vervuld.

Zijn brandweerloopbaan bij Brandweer post Cuijk is gestart in 1995, en hij heeft vervolgens vele cursussen afgerond, o.a. Brandwacht, Brandweerchauffeur/pompbediener, Brandmeester (bevelvoerder), Brandweerinstructeur en Officier van Dienst. Daarnaast deed, en doet, Marc ook veel voor de brandweer in zijn ‘vrije tijd’, zoals baanleider wedstrijden (vaardigheidstoets), jurylid, PV bestuurslid en was hij het aanspreekpunt en vertrouwenspersoon binnen het korps Cuijk. 

In 2009 heeft hij de functie als postcommandant op zich genomen en dit vervolgens met volle overgave en inzet voor 12,5 jaar gedaan. Zijn functie als postcommandant heeft hij nu neergelegd, maar dat wil niet zeggen dat Marc niet meer bij Brandweer Cuijk betrokken zal zijn. Hij blijft als vrijwilliger (ook als 25 jarig jubilaris in 2020 is hij 30 april jl. in het zonnetje gezet) repressief uitrukken en oefenen.

Zijn opvolger
Willy van Thiel, de nieuwe postcommandant van post Cuijk, is een geboren en getogen Kuukenaar. 36 jaar oud, woonachtig in Cuijk en ook alweer 12 jaar lid van het vrijwillige korps Cuijk. De laatste vijf jaren was hij onder andere actief als bevelvoerder, oefenleider, schipper, en hoogwerker bediener. Naast zijn werk als interieurbouwer en zijn hobby als brandweerman, is Willy nu beroepsmatig één dag per week als postcommandant te vinden op de kazerne van post Cuijk.