Avond van de Sport in Pica Mare


GENNEP | Gennep Doet Mee en de gemeente Gennep houden op 23 juni  de langer geplande Avond van de Sport. Alle liefhebbers van de sport, bij verenigingen of stichtingen aangesloten maar ook individueel opererende sportievelingen worden uitgenodigd in zaal Pica Mare. Toetje van de avond is de luchtige opluistering van de voormalige topsporters Gert Jacobs en Maurice Graef.

Door Jos Gröniger


Wat in het vat zit verzuurt niet. De Avond van de Sport werd afgelopen jaren al vaker geprogrammeerd, maar door Corona was een live bijeenkomst telkens niet mogelijk. Wel was er de online avond waarbij de Sportwaarderingsprijs werd uitgereikt.
Op donderdag 23 juni treffen de sporters in allerlei vormen en verbanden elkaar dan eindelijk tijdens de Avond van de Sport in zaal Pica Mare. “Het wordt een avond voor en door alle sporters, clubs, bestuurders. Iedereen met belangstelling voor sport is uitgenodigd, het maakt niet uit of iemand georganiseerd sport in vereniging of sportschool of individueel zijn of haar rondjes draait. De uitnodiging geldt voor alle liefhebbers van sport”, benadrukt verenigingsondersteuner Joey Rutten van Bureau Negen.

Voor de bijeenkomst voor en door de sporters staan in Pica Mare om 19.00 uur de deuren open. Het programma begint om 19.30 uur met een welkomstwoord door de avondvoorzitter en een opening van de wethouder sport in de gemeente Gennep. Na een terugkoppeling en vooruitblik op het Sportakkoord van de gemeente Gennep richt de Sportraad een woordje tot de aanwezigen.

Hoe sport Gennep nu en in de toekomst? Welke behoeften zijn er? In twee afzonderlijke tafelgesprekken komen de georganiseerde en ongeorganiseerde (individuele) sport aan de orde. In gespreksronde één wordt de toekomst van de georganiseerde sport in de gemeente Gennep besproken. Na een korte terugkoppeling wordt in sessie twee gesproken over de uitdagingen en kansen voor de niet georganiseerde en individuele sport.
De avond wordt met een luchtig toetje door voormalig topsporters en huidig entertainers Maurice Graef en Gert Jacobs afgesloten. Uiteraard is er zoals menig sporter gewoon is de mogelijkheid de avond nog eens te evalueren. Een hapje en drankje worden daarbij geserveerd.