Als Toxandria zondag verliest, dan is het gedegradeerd naar de vijfde klasse. (foto: Jeff Meijs/Voetbal-shoot.nl)
Als Toxandria zondag verliest, dan is het gedegradeerd naar de vijfde klasse. (foto: Jeff Meijs/Voetbal-shoot.nl) Foto: Jeff Meijs

HBV kan zondag in Boerdonk titel pakken, topper in Oploo

BOERDONK | HBV kan zondag op bezoek bij Boerdonk het kampioenschap in de vijfde klasse E grijpen. Winst (of een uitslag die beter of gelijk is aan die van nummer twee MVC) volstaat voor de titel. Een mooi affiche in de derde klasse D is de topper Excellent-Boekel Sport, met grote belangen voor beide ploegen.

HBV gaat naar Boerdonk met vijf punten voorsprong op MVC, dat zelf een zware klus wacht met de ontvangst van DWSH'18. De als derde geklasseerde fusieclub (44 punten) is zelf bij winst zeker van nacompetitievoetbal. Het resterende nacompetitieticket gaat naar Astrantia (42 punten) of FC Uden (39 punten). "Het gaat op doelsaldo aankomen", voorspelt Astrantia-trainer Patrick Pothuizen.
In de derde klasse D strijden Excellent en Handel om plek vier en dus deelname aan de nacompetitie. De Oploonaren, die negentien keer scoorden in de laatste vier duels, treffen op eigen veld Boekel Sport, dat moet winnen om koploper Groesbeekse Boys te achterhalen.
In de vierde klasse G is het ongekend spannend wie er -samen met Achates- mag meedoen aan het competitietoetje. Nog acht ploegen maken kans. Als hekkensluiter Toxandria zondag niet wint bij Stormvogels'28, dan is die ploeg gedegradeerd naar de vijfde klasse.
VV Sambeek maakt in klasse 5D nog kans op het kampioenschap. De blauwhemden reizen af naar RKDSO. De achterstand op lijstaanvoerder Kronenberg is drie punten.