Niederrheinischer Radwandertag

REGIO | Voor de 29e keer gaan op zondag 3 juli ruim dertigduizend fietsliefhebbers in de grensstreek tussen Duitsland en Nederland op pad voor de Niederrheinischer Radwandertag. Vanaf 63 plaatsen kunnen 83 verschillende fietsroutes in de grensregio gestart worden. Ook de gemeenten Gennep en Bergen zijn in de routes opgenomen. Het thema voor deze editie is  Stadt.Land.Genuss. (Stad. Platteland. Smaak.) 

Op de Niederrheinischer Radwandertag kan de tocht door het afwisselende landschap worden gecombineerd met een stop. Er zijn onderweg tal van restaurants, boerderijen of boerderijwinkels die uitnodigen voor een bezoek of een rondleiding op deze dag. Vaak is er ook een gratis drankje of gereduceerde koffie met gebak bij het overhandigen van de startkaart. Op sommige plekken krijgen deelnemers gratis een glaasje verse melk, een ijsje of een wielrennersmoothie.
De gratis startkaarten zijn op zondag 3 juli verkrijgbaar bij alle start- en finishlocaties. Tussen 10.00 en 17.00 uur zullen op veel plaatsen hapjes- en drankstands de fietsers voorzien van versnaperingen en bevoorrading. Op sommige plaatsen biedt een kleurrijk voorprogramma de deelnemers extra entertainment. De Niederrheinischer Radwandertag kan ook worden gecombineerd met een weekendvakantie.
Wie twee zegels op zijn startkaart heeft omdat hij naar minimaal twee verschillende locaties is gefietst, kan meedoen aan een centrale tombola waar leuke prijzen, zoals een fiets als hoofdprijs, te winnen zijn.
Wie geen eigen fiets mee wil meenemen, kan gebruikmaken van de NiederrheinRad. De appelgroene fietsen kunnen op ongeveer 30 stations worden geleend en bij elk station worden ingeleverd. Er is zelfs een e-bike.
Kijk voor meer informatie op https://niederrhein-tourismus.de/radwandertag.

Zangkoor Caecilia herdenkt tijdens zomerconcert


OTTERSUM | Nu velen het normale leven na Corona weer hebben opgepakt, staat het Ottersumse zangkoor Caecilia even stil en kijkt terug op de moeilijke tijden. Het koor doet dat met een zomerconcert datt woensdag 29 juni plaatsvindt in zanglokaal café 't Swaantje in Ottersum. Het concert begint om 20.00 uur,