Hapse Boys viert de handhaving. (foto: Hapse Boys)
Hapse Boys viert de handhaving. (foto: Hapse Boys) Foto: Wilfred Schoonderbeek

Hapse Boys voltooit Great Escape: 'Trots op deze boys'

BEEK | Hapse Boys heeft zich zondag gehandhaafd in de derde klasse. De nacompetitiefinale tegen RKHSV werd in Beek na verlenging met 0-2 gewonnen. "We konden diep gaan en hebben terecht de overwinning gepakt”, aldus trainer Wilfred Schoonderbeek.

Het is eind februari als Schoonderbeek van Hapse Boys wat teleurgesteld de bestuurskamer bij Hapse Boys binnenstapt. Een kwartier eerder hebben de Hapsenaren met 1-2 verloren van Rood Wit. Ondanks de positie op de ranglijst (laatste met één punt uit tien wedstrijden) heeft Schoonderbeek er alle vertrouwen in dat de Boys zich gaan handhaven. "Zelfvertrouwen doet veel. Als je een keertje wint, dan kun je zomaar een serie neerzetten. Ik zie zeker mogelijkheden om ons te handhaven”, zei hij toen strijdbaar.
De ‘Great Escape' beleefde zijn apotheose vanmiddag in het Zuid-Limburgse Beek, waar RKHSV werd verslagen door doelpunten van Nicky van de Wijst (die zijn laatste wedstrijd voor de Hapsenaren speelde) en Tom Meijer: 0-2. "We hadden het lastig om in ons spel te komen, met veel druk van de tegenstander op onze verdediging. We hadden het lastig om eronder uit te spelen en maakten steeds de verkeerde keuzes”, erkende Schoonderbeek. "Na rust ging het al beter en de verlenging was voor ons. We stonden er beter op en konden diep gaan voor de overwinning. Ik ben enorm trots op deze boys, die het gehele jaar veel met elkaar hebben gegeven.”