Voetbal

Astrantia blijft met lege handen achter

HEESSELT | Astrantia is er niet in geslaagd om promotie af te dwingen naar de vierde klasse. De ploeg van trainer Patrick Pothuizen ging in de nacompetitiefinale met 3-0 onderuit tegen DSS’14 in Heesselt. Dat was onvoldoende na de 1-0 thuiswinst van vorige week zondag.

Scheidsrechter Hans van den Wildenberg was na afloop de gebeten hond bij Astrantia. De arbiter van dienst liet bij de stand 0-0 een gemiste penalty opnieuw overnemen door Farid Allali, waardoor het na een dik uur spelen 1-0 werd voor DSS’14. De 2-0 (Jens van de Plas) was bovendien buitenspel, vonden ze in het Middelaarse kamp. “Er was een uur lang helemaal niets aan de hand en we hadden ook nog eens de beste kansen. Jan Janssen mistte alleen voor hun doelman. Uiteindelijk wordt het dan ook nog 3-0 (goal Stijn Bus)." 

'Volgend jaar opnieuw proberen'

Dubbeltje op zijn kant
"Onnodig verlies, want er had meer ingezeten en de arbitrage zat niet mee. We gaan het volgend seizoen opnieuw proberen”, baalde Pothuizen. Zijn leider Peter Lasaroms voegde tot slot toe: "Nacompetitie is altijd een dubbeltje op z'n kant... Maar het was zo mooi geweest."