Fenne Lommen wil bij FAST uitgroeien tot een libero op eredivisieniveau. (Foto Wouters Fotografie)
Fenne Lommen wil bij FAST uitgroeien tot een libero op eredivisieniveau. (Foto Wouters Fotografie) Foto: Wouters Fotografie

Twee versterkingen voor FAST

SINT ANTHONIS / GENNEP | Met het naderen van het zomerreces krijgt de selectie van volleybal eredivisionist ARBO Rotterdam / FAST vorm. De technische staf en het scoutingsapparaat hebben in de zoektocht twee aanwinsten gecontracteerd voor het zevende seizoen in de Eredivisie Dames. Van het Deense ASV Elite (Aarhus) komt middenaanvalster Rebbeka Leitzke over. Fenne Lommen uit Broekhuizenvorst komt van NSVV Heyendaal (Nijmegen) over voor de liberopositie.

De 23-jarige Rebekka Leitzke bereikte met ASV Elite de derde plaats in de play offs van hoogste Deense volleyballiga. De speelster met de Deense en Duitse nationaliteit groeide op in Hannover (D) en startte vijf jaar geleden met volleybal. Bij FAST combineert zij het volleyballen op het hoogste plan met de studie MSC Plant Sciences aan de Wageningen Universiteit. "Ik wil veel leren en ervaring opdoen, en ik vertrouw erop dat ik dat bij FAST kan doen", aldus Rebbeka Leitzke.
Ook bereikte FAST overeenstemming met libero Fenne Lommen (25) die opgroeide in Broekhuizenvorst en in haar woonplaats Nijmegen de universitaire de master Geneeskunde volgt. Zij komt over van studentensportvereniging Heyendaal dat in de tweede divisie uitkomt. Eerder speelde zij voor Hovoc uit Horst, Meterik en Brovoc uit Broekhuizenvorst. Fenne Lommen trainde al langere tijd bij FAST mee. "Ik heb de sfeer geproefd en het nodige opgestoken. Ook straks wil ik veel leren en me ontwikkelen als libero op eredivisieniveau."