Onverwachts lichtpuntje voor Taxus Taxi

REGIO | 'Taxus Taxi slaat noodgedwongen een jaartje over', las u vorige week in de Maas Driehoek. Voor Stichting Taxus Taxi, die zich al sinds 2008 inzet voor de strijd tegen kanker, een treurig bericht. Een klein geschenk uit de hemel bracht onverwachts toch weer een lichtpuntje in de duisternis. Daarom gaat de taxusinzameling vanaf zaterdag 25 juni toch nog (aangepast) van start. 

Normaliter is Taxus Taxi al een aantal weken volop bezig met het inzamelen van zoveel mogelijk taxussnoeisel. Om verschillende redenen, waaronder het gebrek aan capaciteit bij de afnemers, heeft de stichting moeten besluiten dit jaar geen snoeisel in te zamelen. . Afgelopen weekend meldde een van de afnemers zich bij Taxus Taxi met de vraag of ze alsnog in een bepaalde hoeveelheid snoeisel zouden kunnen voorzien. 

De afnemer die zich heeft gemeld voor het taxusgroen kan dit jaar slechts een kwart van de hoeveelheid die normaal door Taxus Taxi wordt ingezameld, verwerken. Dit betekent dat de stichting enkel in een beperkt werkgebied actief zal zijn en dat de inzameling zal stoppen zodra de benodigde hoeveelheid bereikt is. Bekijk daarom voordat u gaat snoeien eerst of Taxus Taxi dit jaar bij u langs komt om het snoeisel op te halen. Dit kan doormiddel van het invoeren van uw postcode op taxustaxi.nl

De kosten voor het inzamelen en verwerken van het taxussnoeisel zijn hoger dan ooit. Dit maakt dat Taxus Taxi om toch in te kunnen zamelen pijnlijke keuzes heeft moet maken. Een van die keuzes is om dit jaar niet te werken met uitgifte- en inzamelpunten. Daarnaast zal ze de kantoorbezetting reduceren naar bijna nihil. Dit betekent dat de stichting telefonisch niet bereikbaar zal zijn. Een afspraak maken om snoeisel op te halen is daardoor enkel online mogelijk.