Op het bord en op de picknicktafel vind je een QR-code die het mogelijk maakt om de Groene Poort te ondersteunen.
Op het bord en op de picknicktafel vind je een QR-code die het mogelijk maakt om de Groene Poort te ondersteunen. Foto:

Groene Poort verrijkt met informatiebord

LANDHORST | Medewerkers van bosgroep Sylvester van woongemeenschap Bronlaak hebben onlangs een nieuw informatiebord aangebracht in het speelbos van de Groene Poort. Het gebruik van een houten constructie met afdakje zorgt ervoor dat het informatiepaneel goed beschermd blijft. Het hout, zowel de acacia- als de douglas komen uit de staatsbossen en zijn gekapt door de bosgroep.

Het informatiebord is tot stand gekomen met medewerking van de boswachter, het toeristisch platform ‘Natuurlijk Sint Anthonis’, bosgroep Sylvester en het bestuur van de Groene Poort. De vormgeving van het bord is met hulp van Katrien van de Hulsbeek tot stand gekomen.

Op het bord leest men over het ontstaan van de Groene Poort en haar omgeving. Verder staan er fiets- en wandelpaden aangegeven, zodat je de omgeving van Landhorst kunt verkennen. De Velder- en Beverroute zijn nieuw voor de wandelaars. 

In een van de komende weken is er een officieel moment met de bosgroep in de Groene Poort als bedankje namens het bestuur. "Wij hopen dat iedereen van deze mooie aanwinst kan gaan genieten. Kom gerust een keer kijken als u door Landhorst komt!"