Zorg infarct! Passende zorg bij FysioHolland

Je hoort het op de radio en leest het in de krant: “We moeten de manier van zorgverlenen gaan veranderen, anders loopt de zorg in 2040 helemaal vast”. 

We leven langer, het aantal ouderen neemt toe en daarmee hebben we meer zieken en ziektes. Daar komt bij dat de nieuwe technologische ontwikkelingen en nieuwe medicijnen maken dat we langer leven.De keerzijde is dat de zorgkosten daarmee flink zullen stijgen. 

Als de voorspellingen juist zijn en we veranderen niks, zal in 2040 straks 1 op de 3 mensen in de zorg moeten werken. Terwijl het aantal mensen dat in de zorg wíl werken afneemt. (Bron: Zorginstituut Nederland)

Ook FysioHolland groeit mee naar de zorg van de toekomst. Van de fysiotherapeuten worden er nieuwe vaardigheden en competenties gevraagd. Doordat we goed op de hoogte blijven van deze ontwikkelingen groeit ons team mee in dit proces.
Voor onze cliënten betekent dit, dat we samen zo specifiek mogelijk “de hulpvraag” en “de verwachtingen” formuleren. Dit geeft meer betrokkenheid en motivatie tot verandering van gezondheidsgedrag en leefstijl.

Wij willen optimale zorg leveren. Daarbij focussen we ons niet alleen maar op de ziekte of de beperkingen, maar juist op (positieve)gezondheid, kwaliteit van leven, zelfmanagement en behoud van zelfstandigheid. 

De veranderingen in de zorg vragen om samenwerking. Onze praktijk is al meer dan 40 jaar actief in Boxmeer. Daarmee hebben we een goede samenwerking met partijen om ons heen opgebouwd.

Een netwerk waar we bij zijn aangesloten is Chronisch ZorgNet. Dit is een landelijk netwerk, gericht op passende eerstelijnszorg voor mensen met een chronische aandoening, zoals long-, hart- en vaataandoeningen. En het aantal aandoeningen binnen dit netwerk wordt steeds verder uitgebreid met o.a. zorg bij osteoporose (denk aan valpreventie), pre-operatieve fysiotherapie (Fit for Surgery) en revalidatie na Corona. Kwaliteit en doelmatigheid staan hoog in het vaandel en er wordt aangetoond dat deze zorg de totale zorgkosten bij deze groepen vermindert.

Fysiotherapie zal in de aankomende jaren dus een meer prominentere rol gaan krijgen om zorgkosten te verminderen en de druk bij huisartsen en ziekenhuizen te ontlasten.

Ons team staat voor u klaar!

Bij vragen bel 0485-575782 of stuur een email naar Boxmeer@fysioholland.nl