Stof tot Nadenken in Museum Het Petershuis

GENNEP |  Samen vormen zij het kunstcollectief jAtArt+, in 2017 spontaan ontstaan en gevormd door de kunstenaars Jacqueline van Bergeijk, Anne Thoss en Thea Vos. Hun werk bestaat onder andere uit schilderijen en keramische en textiele objecten. Wat hen verbindt is de fascinatie voor menselijke emoties, die ieder op eigen wijze en met toepassing van verschillende technieken omzet in een individuele vormentaal. Van zaterdag 2 juli  tot en met zondag 4 september exposeert het collectief in Museum Het Petershuis te Gennep, onder het motto Stof tot Nadenken.
Jacqueline van Bergeijk is in haar kinderjaren geïnspireerd geraakt door oude textiele materialen, zoals zakdoekjes, blouses, kanten kleedjes. Maar ook door andere vintage materialen, zoals een handgeschreven brief of een roestige sleutel.
Anne Thoss maakt werk dat een vorm biedt waarin de esthetiek van de voorstelling de impact van onderwerpen milder maakt, zonder die naar de achtergrond te verdringen. Ze vormen stof tot nadenken en provoceren degenen die dat niet willen. Thoss ziet het als haar artistieke taak om moeilijke kwesties op een visuele manier op te pakken en daarin te bemiddelen.
Thea Vos schildert dieren en mensen. Het zijn uitdrukkelijk geen portretten. Hun gezichten zijn vaak onherkenbaar of voorzien van maskers en blinddoeken. De aldus geanonimiseerde mensen zijn als het ware de figuranten in verstilde scenes van een toneelstukje.

Stof tot Nadenken is van 2 juli tot en met zondag 4 september in Museum Het Petershuis te zien. Openingstijden: woensdag tot en met zondag van 13.30 tot 17.00 uur. De toegang is vrij; er wordt een vrijwillige donatie gevraagd. Zie ook www.museumhetpetershuis.nl.