Bestuursleden Jan Kuppen (l) en Harry Bakker bij de VBG-thuishaven aan de Paesplas.(Tekst en foto Jos Gröniger)
Bestuursleden Jan Kuppen (l) en Harry Bakker bij de VBG-thuishaven aan de Paesplas.(Tekst en foto Jos Gröniger) Foto: Jos Gröniger

Vissers van VBG zoeken vrijwilligers voor onderhoud

HEIJEN | Met vierduizend leden is visvereniging Viswaterbeheer Gennep (VBG)de grootse vereniging in de regio. VBG bezit en beheert al het viswater langs de Maasoevers tussen De Kop van Sint Agatha en in Afferden. Om het viswater en de vele kilometers oever goed bereikbaar te houden zoekt het bestuur van de vereniging naar mensen die voor een kleine vergoeding enkele dagen per week hun handen uit de mouwen willen steken.

 De werkzaamheden omvatten het machinaal maaien van de oevers en de toegangspaden, het opruimen van zwerfvuil en het verrichten van kleine reparaties. "Deze klussen zijn op het lijf geschreven voor mensen die zelfstandig  kun werken en van de buitenlucht houden Jan Kuppen. "Je bent hier wekelijks vijf tot tien uur mee bezig", zegt secretaris Harry Bakker, "De vereniging betaalt hier de wettelijke vrijwilligersvergoeding voor. Dat komt neer op zo'n vijf euro per uur.
De werkzaamheden vinden op afwisselende plekken plaats. "We beheren en bezitten veel viswater in de regio Gennep. Denk daarbij aan de Maas, De Banen,de Paesplas en de omgeving van het Genneperhuis", zegt Bakker.
Geïnteresseerden mogen contact opnemen met Jan Kuppen (06-10278144) of Harry Bakker (06-13857785).