Samenwerking VIOS en SPES wordt uitgebreid

MILSBEEK / OTTERSUM | De sportieve samenwerking tussen de korfbalverenigingen SPES uit Milsbeek en de buren van VIOS uit Ottersum krijgt een breder vervolg. Binnenkort ondertekenen beide clubbesturen een meerjarige overeenkomst die gaat leiden tot een duurzame lange termijn relatie. Komend seizoen dragen alle teams de naam VIOS/SPES. Van een fusie is geen sprake.

Teams, trainers, technische beleid en sportieve activiteiten worden vanaf het nieuwe seizoen gecombineerd. "Samen staan we sterker is onze volle overtuiging en daarom tekenen SPES en VIOS deze langdurige sportieve samenwerkingsovereenkomst”, vertelt Anouk Schallenberg, bestuurslid technische zaken van VIOS. "Met onze gecombineerde brede en stevige basis van (jeugd)leden, trainers en vrijwilligers kunnen we onze gezamenlijke sportieve ambitie realiseren: Alle leden met plezier laten korfballen en hen de mogelijkheid bieden zichzelf te verbeteren op hun eigen niveau.” De vorig seizoen ingezette samenwerking is goed bevallen, bevestigt SPES-voorzitter Marjo Vissers: "Het elkaar leren kennen verliep heel soepel en dat gaan we nu verder uitbreiden. We nemen hiervoor de tijd zodat de samenwerking verder kan verstevigen en we vervolgstappen goed kunnen uitdenken. Ook hebben de verenigingen in de beide dorpen samenwerkingsverbanden die we graag in stand houden.”
Komend seizoen komt het eerste team onder de naam VIOS/SPES uit in de topklasse (veld) en hoofdklasse (zaal). Met de trainers Niels Schallenberg, Isa Arts en Harald van Dongen speelt VIOS/SPES met drie wedstrijdteams bij de senioren én een A1, A2 en B1 op hoog niveau. In het breedtekorfbal zijn er bij de jeugd in alle leeftijdscategorieën meerdere teams. De teams spelen een helft van het veldseizoen in Milsbeek en de andere helft in Ottersum. De zaalcompetitie wordt in Pica Mare gespeeld.