Pianoconcerten in Protestante Kerk Gennep

GENNEP | De Internationale Muziekzomer Campus Cleve opent dit jaar voor de 15e keer haar deuren. Drieëndertig studenten en een pianoduo nemen deel aan de twee evenementen van de muziekzomer. Van 17 tot en met 31 juli volgen ze de KAWAI Heinrich Neuhaus Masterclass voor piano en tegelijkertijd treden ze op tijdens de concerten in het kader van het Internationaal Euregio Rijn-Waal Studentenfestival. 

De pianostudenten verblijven veertien dagen op de Wasserburg Rindern om er te leren, samen te wonen, lessen op topniveau te krijgen en een mooie zomertijd door te brengen met muzikale vrienden en collega's. Een mooiere smeltkroes is er bijna niet: de deelnemers komen onder andere uit Oekraïne, Australië, België, Denemarken, Duitsland, Groot-Brittannië, IJsland, Hongarije en Cyprus. Tot en met 30 juli volgen 122 concerten op 24 podia in het Rijn-Waalgebied, meer dan de helft vindt in Nederland plaats. Zie voor meer informatie www.musiksommer-cleve.eu.  

Na vele jaren verhuist het Internationaal Euregio Rijn - Waal Studentenmuziekfestival van Roepaen naar de Protestantse Kerk aan de Markt in Gennep. Op uitnodiging van het Roepaen Podium treedt op dinsdag 19 juli Jakub Capala (Polen) op met werken van J.S. Bach en R. Schumann. Op woensdag 20 juli vertolkt Lal Karaalioglu (Turkije) werken van J.-Ph. Rameau, L. van Beethoven, Fr. Chopin, M. Ravel en A. Babadjanian en op donderdag 21 juli Juliusz Goniarski (Polen) speelt werken van G.F. Händel, L. van Beethoven en F. Liszt. De concerten beginnen om 20.00 uur.
In samenwerking met Hotel de Kroon in Gennep kan op 19,20 en 21 juli om vanaf 17.00 uur een diner arrangement gereserveerd worden. Voor info: www.hoteldekroon.com.