De band Reel to Reel keert op zaterdag 30 juli op veler verzoek terug naar SumMmertime in Gennep.
De band Reel to Reel keert op zaterdag 30 juli op veler verzoek terug naar SumMmertime in Gennep. Foto:

Stichting SumMmertime pakt de draad weer op

GENNEP | Na bijna twee jaar stilte als gevolg van het coronavirus pakt Stichting SumMmertime langzaam de draad weer op. Dit jaar staat een afgeslankt programma in de steigers, en dat begint op zaterdag 16 juli. De Thompson Bridge Band trapt dan op de Markt in Gennep het SumMmertime-seizoen af.

Zorgde het coronavirus ervoor dat SumMmertime de afgelopen jaren het goed bezochte muziekprogramma in hartje Gennep moest afblazen, het nieuwe vergunningenbeleid van de gemeente Gennep laat de programmering ook niet onberoerd. Dit laatste betekent dat het publiek in de zomermaanden niet meer mag rekenen op een uitgebreid muzikaal programma van tien zaterdagen in het centrum van Gennep. Daarnaast is eveneens het avondprogramma sterk ingekrompen.
Dit betekent niet dat SumMmertime de afgelopen tijd stil heeft gezeten. Zo is er gewerkt aan een nieuwe website en is een nieuw logo ontwikkeld. Daarnaast is voor dit jaar een muziekprogramma opgesteld bestaande uit vier zaterdagen op de Markt in Gennep.

De reeks start op zaterdag 16 juli met een optreden van de Thompson Bridge Band. Deze regionale bigband tekent voor een swingend programma met evergreens, latin, pop en dansbare muziek.
Twee weken later (op zaterdag 30 juli) is het podium op de Markt voor Ierse muziek met Reel to Real. Deze band is vernoemd naar de Ierse dans en keert op veler verzoek terug naar SumMmertime. Reel to Real brengt met oude ballades en Keltische muziek een ode aan de muziek van het tot de verbeelding sprekende Ierland.
Op zaterdag 13 augustus verandert de Markt in Blues in Nierstown. Oude bekenden als de Hans Tap Band, Let's Go Banana's en Jan Schwarte zetten dan met de beste blues, poprock en funknummers Gennep op stelten.
Ter afsluiting van het SumMmertimeseizoen staan de Markt en het Ellen Hoffmannplein op zaterdag 27 augustus in het teken van de Molukse dag. Vorig jaar was het 70 jaar geleden dat de Molukse gemeenschap naar Gennep kwam. Vanwege corona ging dit festival met onder meer muziek, dans en eten toen niet door. Nu vindt vanaf 14.00 uur een scala aan optredens plaats van bijvoorbeeld Latina Soul en de Tifagroup uit Cuijk en Gennep. Tevens is er een modeshow en zijn er meerdere kramen met Molukse producten en gerechten. 's Avonds treedt de Molukse band Familiair met disco, soul en hedendaagse hits op de Markt op.
SumMmertime vindt steeds plaats van 14.00 tot 17.30 uur op de Markt. De Molukse dag duurt tot 23.00 uur. Zie ook http://www.summmertimegennep.com