De doortocht van de Vierdaagse in Cuijk.
De doortocht van de Vierdaagse in Cuijk. Foto: Shutterstock

Evenementen geven Land van Cuijk aanzien

Zomer van een Goei Leven is een bonte verzameling van evenementen in het Land van Cuijk. Kleinschalige activiteiten die passen bij het karakter van het gebied, maar ook grote evenementen die onze regio tot zelfs ver buiten de landsgrenzen bekendheid geven. Eind juli vinden twee van die evenementen plaats: de doortocht van de Vierdaagse door Cuijk (en Grave, Beers en Linden) en Daags na de Tour in Boxmeer.

De overeenkomst tussen die twee evenementen is dat ze de afgelopen jaren, vanwege de corona uitbraak, niet georganiseerd konden worden. Ze staan dit jaar weer op de Land van Cuijkse activiteitenkalender.

Centrummanagement Cuijk heeft samen met het Horecacollectief Cuijk en de gemeente Land van Cuijk de handen ineengeslagen om samen in Cuijk een mooi programma te organiseren, zowel tijdens de doortocht als op de dagen ervoor. Het feest begint al in het voorafgaande weekeinde en wordt doorgezet in de Vierdaagseweek zelf, met onder meer een zeskamp op woensdag 20 juli, de traditionele proefsluiting van de pontonbrug, een concert van het Vierdaagse Orkest en het pontonniersbal op donderdag 21 juli en de feestelijke doortocht op 21 juli.

Op de maandag erna (25 juli) wordt in Boxmeer de profwielerronde van Boxmeer verreden. Welke internationale toppers op de dag na de finish van de Tour de France aan de start zullen verschijnen wordt vaak pas in de laatste weken en soms dagen bekend. Dat de organisatie van een van 's lands bekendste en best bezochte wielercriteriums hun uiterste best zullen doen om een aansprekend rennersveld in Boxmeer aan de start te krijgen staat wel vast. Behalve profwielrenners rijden die dag ook amateurs, skeeleraars, bedrijventeams en dameswielrenners door de straten.

www.landvancuijk.nl/toerisme-en-recreatie/zomer-van-een-goei-leven/