Dineren bij de koeien op het boerenfestivalterrein
Dineren bij de koeien op het boerenfestivalterrein Foto:

Op weg naar je diner

Op zaterdag 30 juli organiseren Land van Cuijk Boert Bewust en ZLTO Land van Cuijk de fietstocht ‘Op weg naar je diner’. De naam zegt het al: je fietst letterlijk naar jouw diner, dat wordt klaargemaakt en geserveerd op het boerenfestivalterrein aan de Lamperen in Wanroij. 

De fietstocht vertelt het verhaal van de ingrediënten van het diner. Beleef wat je eet, fiets en geniet van het platteland van Land van Cuijk. Een landschap dat grotendeels is gemaakt door boerenhanden. Met goei leven, goei eten en goei beweging.

Op de boerenbedrijven geven boeren een inkijkje in wat ze dagelijks doen en komen de fietsers meer te weten over de productie van hun eten. Onderweg passeren ze akkers met borden waarop staat uitgelegd wat er groeit. Aan het einde van de tocht staat vanaf 18.00 uur op het festivalterrein bij de Lamperse Hei het diner klaar en is er nog tijd om te buurten met de boeren. 

Tussen 13.00 en 15.00 uur kun je met de fietstocht starten op adres Lamperen 14 in Wanroij. Er is ruimte voor 80 deelnemers. De tocht is ongeveer 35 kilometer. De kosten zijn 35 euro per deelnemer. Kom jij ook genieten op het platteland van Land van Cuijk?
Je kunt je aanmelden op www.boerenentuinderspakkenuit.nl. Kies op de site voor ‘Noord-Brabant- Op weg naar je diner’. De route ontvang je bij het vertrekpunt.