Wethouder Geertjan Wienhoven en Jessica Hurkmans namen afgelopen december de luiercontainer in Molenhoek in gebruik.
Wethouder Geertjan Wienhoven en Jessica Hurkmans namen afgelopen december de luiercontainer in Molenhoek in gebruik. Foto: Gemeente Mook en Middelaar

Extra luiercontainers in Mook en Molenhoek

MOOK/MOLENHOEK | Dar heeft twee extra luiercontainers geplaatst. Op de Koningslaan in Molenhoek naast de ingang van KION Dribbel en op de Koningin Julianastraat in Mook op de parkeerplaats van de Plus. Op beide locaties stonden al luiercontainers, waar de nieuwe naast geplaatst zijn.

In de gemeente Mook en Middelaar staan nu op vijf plekken zeven luiercontainers staan: één bij Sterrenschool EigenWijs in Middelaar, twee naast de ingang van KION Dribbel in Molenhoek, twee op de parkeerplaats van de Plus in Mook, één op de Milieustraat in Mook en één op de parkeerplaats van Maasstaete in Mook. De gemeente meldt: "Let erop dat u de speciale luierzakken gebruikt en dat u deze één voor één in de luiercontainer doet. Anders bestaat de kans dat de klep verstopt raakt met te veel of te grote zakken." De gemeente legt het belang van de gescheiden inzameling uit: "De gemeente en Dar gaan samen met u voor minder restafval. Hoe beter u uw afval scheidt, hoe minder restafval u overhoudt. We winnen ook meer grondstoffen. Afvalenergiecentrale ARN in Weurt maakt van het plastic in de luiers en het incontinentiemateriaal plastic korrels (vanluiernaargrondstof.nl). Van deze korrels kunnen producenten nieuwe plastic producten maken, bijvoorbeeld autobumpers en plastic straatmeubels. Ook winnen we energie uit urine en ontlasting uit de luiers. Een win-win situatie dus. Zo gebruiken we meer afval als grondstof. En wordt de hoeveelheid restafval nog minder. Vieze luiers, frisse winst dus."