Doorstart museum de Crypte

GENNEP | Het Gennepse kerkmuseum de Crypte staat voor een doorstart. Op zondag 11 september wordt het Dialoogmuseum feestelijk geopend na de inzegening door hulpbisschop mgr. De Jongh en bijdragen van pastoor Guido Kessels en museumdirecteur dr. Daan Lodder. 

In het nieuwe museum, waar het afgelopen jaar is gewerkt aan de inrichting, vormgeving, scholing en het dialoogconcept, vormt de vertrouwde, prachtige collectie die is bijeenbracht door wijlen deken Huisman en zijn opvolgers, de basis voor een dialoog over grote zinsvragen: "Heeft de mens een ziel?”; "wat is heilig voor u?”; "bent u wel eens overnieuw begonnen?”; vragen die in elke tijd of windstreek relevant zijn. Speciaal opgeleide ‘kunstexegeten' gidsen de bezoeker hier doorheen. Ook presenteert het museum een breed scala aan recreatieve en educatieve activiteiten. In het najaar volgen o.a een cursus over de theorie en praktijk van landschapsschilderkunst, de wisselexpositie ‘Gelobistu: hoe het Christendom naar Nederland kwam' en een spoken word voorstelling van kunstenaar Robert la Boresa.
Eerst is er echter de publieke grand opening op Open Monumentendag 11 september. De Crypte is voortaan op zondag tussen 14.00 en 17.00 uur open.