Aannemer GSB (Gelders staalstraal- en schildersbedrijf) heeft de eerste fase van de opknapbeurt voltooid. (Foto: SK-Media)
Aannemer GSB (Gelders staalstraal- en schildersbedrijf) heeft de eerste fase van de opknapbeurt voltooid. (Foto: SK-Media) Foto: SK-Media

CDA stelt vragen over Maasbrug in revisie

GENNEP | De Maasbrug tussen Gennep en Oeffelt heeft de eerste fase van de opknapbeurt doorstaan. Afgelopen weekend ging de brug dicht voor onderhoud. Voorafgaand aan de sluiting opperde Gennepenaar Mat Rutten het plan voor een eenvoudige en tijdelijke verbreding van het fietspad naast de brug. De fractie CDA uit de Niersstad zag heil in dat plan en stelde B en W daarover vragen.

Al jaren wordt gesproken en geijverd voor de verbreding van het fietspad dat aan de noordkant van de brug geplaatst is. Het goed twee meter brede (of smalle) pad is tijdens piekdrukte (dagelijks maken drieduizend fietsen en scooters de oversteek) een gevaarlijk maar bijna onvermijdelijk tracé. Verbreding is een noodzaak volgens organisaties als de Fietsersbond, de gemeenten Boxmeer en Gennep en de provincies Limburg en Noord-Brabant. De eigenaar van de brug, Rijkswaterstaat, is echter niet van plan de kosten van de verbreding binnen afzienbare tijd voor zijn rekening te nemen. Ook niet tijdens het grootscheepse project Flessenhals Maas waarmee de verbinding op de schop gaat.
Gennepenaar Mat Rutten opperde in een regionale krant het plan door aanpassingen aan beide relingen het fietspad te verbreden met 75 centimeter. Het idee oogstte alom veel lof. CDA Gennep klom in de pen en vroeg het college om een reactie op de plannen. CDA stelt voor dat B en W het plan bespreken bij Provincies en Rijkswaterstaat. Het Limburgse Statenlid, en voormalig Genneps wethouder Ingrid Voncken stelde vragen in het Provinciehuis in Maastricht.