Leer handelen bij hartstilstand

MIDDELAAR / PLASMOLEN | Hoe reageer je als iemand in je naaste omgeving getroffen wordt door een hartstilstand? Het is zaak koelbloedig en doortastend te handelen en de getroffene de juiste hulp te bieden. Hoe dat allemaal gaat leren deelnemers aan de reanimatiecursus die Stichting Hulp bij Hartstilstand Middelaar en Plasmolen op donderdag 6 en woensdag 12 oktober verzorgt in MFC De Koppel in Middelaar

Bij een onverhoopte hartstilstand zijn de eerste zes minuten cruciaal. Omdat professionele hulp vanuit de ambulancepost vanuit Haps niet direct ter plaatse is, worden de inmiddels getrainde en gecertificeerde vrijwilligers uit het AED-netwerk in Middelaar en Plasmolen opgeroepen te starten met het reanimeren. Zij sluiten de Automatische Externe Defibrillator aan en bedienen het levensreddend apparaat.
Voor mensen die willen leren reanimeren of de kennis uit een eerder gevolgde cursus willen opfrissen worden op 6 en 12 oktober de vier bijeenkomsten (beide avonden om 19.00 en 20.30 uur) gehouden in MFC De Koppel. De cursuskosten bedragen vijf euro. Aanmelden bij Lucie van Hal, bij voorkeur via e-mail (a.hal@chello.nl) of via telefoon (024-696 1834). Vermeld daarbij naam, geboortedatum en telefoonnummer.