Het leegstaande horecapand 'De Riethorst' aan de Riijksweg in Plasmolen is een mogelijkee opvanglocatie.
Het leegstaande horecapand 'De Riethorst' aan de Riijksweg in Plasmolen is een mogelijkee opvanglocatie. Foto: Jos Gröniger

Plan voor latere verkenning van huisvestinglocaties

MOOK EN MIDDELAAR | De gemeente Mook en Middelaar voert een verkenning uit voor locaties van tijdelijke woonunits voor Oekraïense vluchtelingen binnen de gemeentegrenzen. De gemeente bereidt een raadsvoorstel voor om die verkenning uit te stellen, totdat er duidelijkheid is over de financiële ondersteuning van de Rijksoverheid. Zolang die ontbreekt acht het college het niet mogelijk de opdracht van de gemeenteraad uit te voeren. Het voorstel komt ter spraken in de commissievergadering van 21 en september en in de raadsvergadering van 29 september.

Met de verkenning wil de gemeente Mook en Middelaar duidelijkheid scheppen welke huisvestingslocaties kostenneutraal zijn. Per locatie wordt een voorstel gedaan voor een participatietraject.

Taken
Mook en Middelaar heeft van het Rijk de taak elk half jaar een aantal statushouders een woning aan te bieden. In de eerste helft van 2022 dienden er zo zes personen woningen aangeboden te worden. In de laatste zes maanden was dat aantal zeven. Die opzet slaagde.

De Noord-Limburgse gemeenten dienen tot eind dit jaar 225 extra opvangplekken te realiseren.